Zenei csemegéket hallhattunk

Fantasztikus zenei eseményekben volt részük áprilisban a 8.a osztályos tanulóknak, illetve a kórusmuzsika iránt érdeklődőknek.

04.27.

A MÜPA szervezésében NYOLC ÉVSZAK – VIVALDI FEAT. TALAMBA címmel megrendezett koncerten vettünk részt.

Vivaldi műve, mint számunkra kiderült, a világ legismertebb s legtöbbet játszott klasszikus zeneműve. A Liszt Ferenc- díjas Talamba ütőegyüttes által átírt változat még érdekesebbé tette számunkra  A négy évszak című darabot. Az egyes évszakokat „hallhatóvá tevő”  tételek mellé most saját, hasonló hangulatú szerzeményeiket párosították. Számtalan új ütőhangszert láthattunk és hallhattunk, amelyekkel eddig nem találkoztunk. Ezt követően kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőségünk, amikor az együttes tagjai őszintén beszéltek pályakezdésükről, kedvenc hangszereikről, koncertjeikről.

04.28.

A Kodály Kórus Debrecen második koncertjén vettünk részt a Budapest Music Centerben. Humoros darabokat, zenei paródiákat hallhattunk. Felcsendültek a karibi karnevál hangulatát idéző darabok ütőshangszerekkel, jazzes szerelmes dalok, vidám bordal, de még madrigál stílusban megszólaltatott popslágerek ( Beatles, Spice Girls) is.

Külön érdekesség volt, hogy Beischert – Matyó Mátyás és Selmeczi György kortárs zeneszerzők jelenlétükkel megtisztelték a koncertet, és meghallgatták műveiket a kórus előadásában.

 

Képgaléria