Ismét elnyertük az Ökoiskola címet!

Ismét pályáztunk az Ökoiskola címre. Pályázatunkat sikeresnek ítélték, ezért nagy örömünkre másodszorra is elnyertük ezt a címet, melyet 2018.09.01-jétől 2021. augusztus 31-ig használhatunk.

 

 

Október 13-án 158 iskola vehetett át Ökoiskola címet az ünnepélyes díjkiosztón, melyet az Agrárminisztériumban tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Agrárminisztérium és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete.

Az ökoiskolák mind a működtetésben, mind a pedagógiai munkában érvényesítik a fenntartható fejlődés elveit és jó gyakorlatait. Az Ökoiskola cím azon nevelési-oktatási intézményeknek elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, környezettudatos intézmény működtetésével. 

 

Iskolánk mindennapjait, házon belüli és házon kívüli programjait egyaránt áthatja a fenntarthatóságra nevelés szemlélete. A természet megismerését és szeretetét szolgálják a terepgyakorlatok, kirándulások és túrák. Az épület belsejében sok zöld növény, a kertben pedig madárodútelep, Rovar Hotel, fűszerkert áll a tanulók rendelkezésére, hogy ismereteiket bővítsék. Sok iskolai közösségi szolgálati helyszínünk is a környezetvédelemmel, természetvédelemmel kapcsolatos önkéntes munkára ösztönöz. Részt veszünk ökológiai témájú nemzetközi projektekben is. Tagjai vagyunk az Iskolakert hálózatnak.

 

A továbbiakban is Ökoiskolához méltóan kívánjuk megvalósítani az órai és a tanórán kívüli oktatást, nevelést.

 

Frekot Erika

Ökoiskola koordinátor

Képgaléria

« Vissza