35 éves az Ady: Üzenet egykori iskolámba: Pléli Csanád

Pléli Csanád vagyok, 2020-ban érettségiztem az Ady Endre Gimnázium nyelvi előkészítős osztályában. Jelenleg a budapesti Corvinus Egyetem másodéves gazdaságinformatikus szakos hallgatója vagyok.

Szerettem az Adyba járni. Az iskola családias légköre, a tanárok igényes, következetes oktatói munkája nap mint nap biztosították az eredményes tanulmányi munka lehetőségét.  Magas szakmai színvonalú fakultációs foglalkozások, igényes, külföldre szervezett nyelvgyakorló utazások szolgálták ismereteink bővítését, látókörünk tágulását.   

A két alkalommal elnyert  Év diákja elismerés, valamint a középiskolai tanulmányok befejezése utáni Ady  Díj számomra ugyanakkor azt is mutatta, hogy nemcsak a tanulmányi munkának, de a közösségért végzett tevékenységnek is nagy becsülete van az iskola életében.

A helyi közösségen túl megtanultunk tenni a tágabb környezetünkért is. Felejthetetlen élmény marad számomra a Climates nemzetközi programban való részvétel, nemcsak a csodálatos utazások, hanem a külföldi diákokkal való közös munka miatt is.