Hurrá! Ökoiskola lettünk!!!

 

Mindenkivel örömmel tudatjuk, hogy idei sikeres pályázatunk eredményeként elnyertük az Ökoiskola címet.

A pályázatot hosszas előkészítő munka eredményeként 2014 szeptemberében adtuk be. A feltételeknek azért tudtunk megfelelni, mert iskolánkban évek óta nagyon sok program zajlik a fenntartható fejlődés, szelektív szemétgyűjtés, egészségvédelem, esztétikus és egészséges környezet kialakítása jegyében. Már több nemzetközi együttműködésben is ebben a szellemben vettünk részt. A jelenleg folyó két nemzetközi Comenius programunk is szorosan kapcsolódik ehhez a témához. Az egyiknek „Biodiverzitás” a címe (angol nyelvű), a másiknak a „Víz” a témája (német nyelvű).

Szeptemberben tanárokból és az iskola üzemeltetési vezetőjéből megalakult az Öko munkacsoport, a diákokból pedig a ZIM, a Zöld Iskola Munkacsoport. Sokféle ötletükből máris megvalósult például az iskola udvarán a Fűszerkert. Lelkes kertészmérnök hallgató egykori diákjaink és a mostani diákok közösen ástak és ültettek a kertben.

Az első nagy megmozdulásunknak szántuk december 13-án az Ökonapot. Véletlen, de nagyon szerencsés egybeesés, hogy éppen ezen a napon vehette át ünnepélyes keretek között Szalai Bernadett igazgatónőnk az Ökoiskola oklevelet. Az oklevél szerint ezt a kitüntető címet iskolánk 2015. január 1. és 2017. december 31. között viselheti.

Nagyon örülünk az új minősítésnek. Reméljük, hogy megfelelünk az Ökonapon is hangoztatott jelmondatnak:

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”

Képgaléria

« Vissza