Tanulmányi kirándulás az Agykutatás Hete keretében

Az Agykutatás Hete alkalmából, a 11.-es biológia fakultációs csoporttal az ELTE TTK által szervezett interaktív, ismeretterjesztő eseményre látogattunk el.  Ez az egyik legérdekesebb és legszínesebb élmény volt számomra a biológia témakörében.

A tárlatvezetés során sok érdekességet hallgathattunk meg a jelenleg is a környezetünkben és a világon élő különlegesebbnél - különlegesebb élőlényekről, illetve azokról is, amelyek már kihaltak.

A szabadfoglalkozás keretein belül több mint 30 különböző témával foglalkozó szekció közül választhattunk, amiből minél többet próbáltunk megnézni vagy kipróbálni. A résztvevőket egy játék segítségével is ösztönözték a különböző asztalok látogatására, melynek lényege az asztaloknál szerezhető pecsétek gyűjtése, amikért ajándékokat lehetett kapni. Személyes kedvenceink közé tartoztak az élő egerekkel foglalkozó pultok, melyek az egerek agyi funkcióit vizsgálták.

 A délutáni előadások is érdekes témákat feszegettek, mint például a kutyák szagláshoz köthető agyi funkciók és döntések vagy az idegrendszer betegségei.

Mihályi Jázmin 11.b

 

Az Agykutatás Hete programjain a 12.c biológia tagozata is részt vett.

Képgaléria