Diákjaink képviselték Magyarországot a European Money Quiz döntőjén, Brüsszelben

Gimnáziumunk diákjai az idei évben harmadik alkalommal nyerték meg a magyarországi European Money Quiz döntőjét, így mi képviseltük hazánkat a 2024. 04.19-én, Brüsszelben megrendezett európai döntőn. A versenyen 26 ország 2-2 fős csapata vett részt.

Következzen a csapat egyik tagjának beszámolója:

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy megnyertük a hazai European Money Quiz versenyt.

A versenyre rengeteget készültünk. Az eddigi döntők feladatait figyelembe véve a tanárnő teszteket készített nekünk, így még egyéni versenyt is tudtunk csinálni Marci barátommal, hogy ki tud több felkészítő kahoot-ot megnyerni.  Még a tavaszi szünetben is gyakoroltunk.

Április 18-án a hajnali fél ötös indulás korai volt, nagyon izgatottak voltunk, hogy utazunk. Brüsszelben a két nap igen mozgalmas volt, sok mindent láttunk.

A verseny előtti napon sok programunk volt: jártunk az Európa Parlamentnél, a brüsszeli Wikifin Lab Iskolaközpontban egy interaktív foglalkozáson vettünk részt, a város központi részét is bejártuk. Este az EBF épületében ismerkedési vacsorán vettünk részt. Szabadidőnkben megnéztük a pisilő kisfiút is, ahol nagyon nagy tömeg volt, így inkább hátulról készítettünk fotókat.

Másnap reggel meglepetésünkre Sütő Ágnes, aki a Bankszövetség képviseletében kísért minket, még palacsintát is készített nekünk a szállodában. Ezután ellátogattunk a Tőzsdére, ahol harangszóra indult el a kereskedés. Egy rövid sétát követően visszatértünk az EBF épületében, ahol megtudtuk, hogy az eredményhirdetésen még a belga királyné is megtisztel minket. Ezért tájékoztattak bennünket, hogyan kell viselkedni a királyné jelenlétében. Ezek után kezdődött a verseny, amin mindenki a saját anyanyelvén kapta a kérdéseket.

Nekünk 20 kérdésből 19-re sikerült helyesen válaszolni, aminek nagyon örültünk. Egy gyors ebédet követően egyből a reptérre indultunk. A reptéren el kellett búcsúznunk Ágitól, akinek megköszöntük a segítségét.

Hazaérkezésünk után a reptéren még a pilótafülkét is megnézhettük, mert a tanárnő egyik tanítványa volt a vezető légiutaskísérőnk.

Szeretném megköszönni Feketéné tanárnőnek a felkészítést és a Bankszövetség részéről, Sütő Ágnes segítségét a Brüsszelben töltött élményekkel teli két napért. Nagyon örülök neki, hogy ilyen fiatalon egy ilyen versenyre juthattam ki Brüsszelbe.

Németvölgyi Félix

8.a osztályos tanuló

 

A brüsszeli verseny zárásánál úgy búcsúztunk el a szervezőktől, hogy jövőre találkozunk. Ezen mindenki mosolygott, de mi komolyan gondoltuk, mindent megteszünk a következő évi versenyen való sikeres szereplésért.

Az is nagyon fontos, hogy a felkészülés és a verseny során a diákok rengeteg olyan ismeretet szereztek, amiket a későbbiek során biztosan sokszor tudnak használni.

 

Feketéné Tóth Márta

Képgaléria