Pénzügyi ismeretek bővítése iskolánkban az OTP segítségével

Beszámoló

 

A Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnáziumnak több év óta nagyon sokrétű kapcsolata van az OTP-vel és az OTP Fáy András Alapítványával. A teljesség igénye nélkül: iskolánk nyert már az OTP Könyvhullám pályázatán, osztályaink sikeres anyagokat adtak be az OTP osztálykirándulásokat támogató pályázatára, osztályaink több éve vesznek részt az OTP Oktatási Központ egynapos programjain, diákjaink idén már 3. éve mehetnek el a Fáy Nyári Táborba.

A közös munka az idei évben újabb elemekkel bővült:

Tanári megkeresés, a banki lehetőségek és igények átgondolása után diákjaink nyári munkára mehetnek a bank fiókjaiba (Budapesten és Pest megyében). Nagyon fontos kiemelni, hogy a munka kiválasztásánál figyelembe tudják venni a tanulók egyéni képességeit, előzetes tudásukat.

Két osztályunknál Educatio-s programot tartottunk banki dolgozók részvételével. A foglalkozások anyagát egyeztetés után a diákok igénye szerint alakítottuk ki.

                                                                                                                      Feketéné Tóth Márta             

Budapest, 2019.06.21.                                                                                 matematika-fizika szakos tanár                                                                                                                    

 

Az utóbbi programról szól 11. évfolyamos diákjaink rövid beszámolója:

„A mai napon (június 6-án) az OTP-től érkeztek hozzánk vendégek. Osztályunk (11. c) egy háromórás foglalkozáson vett részt, melyet a feldolgozott témák szerint 3 részre osztottak.

Bővítettük pénzügyi ismereteinket. Megismerkedhettünk a befektetések és a megtakarítások szerepével és jelentőségével. Megtudhattuk, hogy miért jó a bankkártya és milyen előnyei vannak. Ezen kívül megismerkedtünk a részvény és a kötvény közötti különbséggel, valamint a hitellel és annak részleteivel. Az órát nagyon hasznosnak találtuk, mivel ezt a tudást nem kapjuk meg az iskolai tanórák keretében.

A foglalkozás második felében hozzánk elég közel álló témáról beszélgettünk. Az óra témája a pályaorientáció volt, mely segítségünkre szolgál a továbbtanulásban. Megtudhattuk, hogy mely három fő szempontot kell figyelembe vennünk a pályaválasztásnál. Kiemelték az előadás során, hogy nem kell kapkodnunk, és bármikor merjünk változtatni.

A foglalkozás harmadik felében megtanulhattunk önéletrajzot írni és megtapasztalhattuk, hogy milyen egy állásinterjú. Ezt két osztálytársunk segítségével mutatták be, továbbá a jelen lévő HR-es hölgy munkáját is figyelemmel követhettük.

Ez a három órás foglalkozás számunkra nagyon hasznos volt, pénzügyi ismereteinket bővítettük, és ehhez profi segítséget, előadókat kaptunk.

Köszönjük a vendégek lelkes munkáját és Feketéné Tóth Márta Tanárnőnek a foglalkozás megszervezését!

                                                                                                                             Vass Georgina és  Földes Gábor                     

11. c osztály tanulói”

Képgaléria

« Vissza