Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága (FAKT) Szakkolégium egyetemistáinak látogatása iskolánkban

2023. december 5-én a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága (FAKT) Szakkolégium képviselői tartottak számunkra bemutatót.
A pályaorientációs előadás során több hasznos információval láttak el bennünket, melyeket, ha esetleg nem értettünk, el is magyaráztak nekünk. Az előadók fiatal kollégisták voltak, akik barátságos és lelkes jellemükkel élvezhetővé tették az együtt töltött időt. Megtudhattuk, hogy a Corvinus Egyetemen milyen szakok vannak, és milyen irányba lehet ott továbbtanulni (ééldául: Filozófia, Politika, Gazdaság; Üzleti adattudomány; Politikai gazdaságtan). Az előadás végén számos tanácsot kaptunk, melyek a jövőben hasznunkra vállalhatnak.
Összességében szerintem nagyon hasznos volt ez a lehetőség, sok fontos ismerettel lettünk gazdagabbak és betekintést kaptunk, hogyan is működik az egyetemi lét.

Njoku Brooklyn 10.D

 

December 5-én részt vettünk a Corvinus Egyetem két hallgatója által tartott előadáson. Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, az előadók közvetlenek voltak, sok információt és élményt osztottak meg velünk az egyetemről. Részletesen ismertették a különféle karokat és szakokat, azok előnyeit kihangsúlyozva. Ezek mellett betekintést adtak az egyetemi élet mindennapjaiba, azok szépségeibe és nehézségeibe. Az előadás alatt bármikor volt lehetőségünk kérdezni, amivel éltünk is.

Összességében a bemutató informatív és érdekes volt, és sokat segíthet a továbbtanulást érintő kérdések megválaszolásában.

Muhari Balázs 10.D

 

Három Corvinus egyetemi hallgató jött el hozzánk a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégiumból. Előadásuk széles körben mutatta be a pályaválasztás lehetőségeit. Interaktív előadást hallhattunk, főleg közgazdasági és részben társadalomtudományi szakokról. A pénzügy, a számvitel, a matematika és természetesen a közgazdaságtan világába nyertünk betekintést.  Hasznos tanácsokat adtak későbbre, hogy milyen szempontok alapján érdemes egyetemi szakot választani. Meséltek nekünk az egyetemi szakkollégiumokról, diákszövetkezetekről és az egyetemek működéséről. Arról is, hogy nem csak tanulni érdemes, hanem élvezni és megélni is azt az időszakot.

Az előadás végig interaktív volt, kötetlenebb és fesztelenebb, mint egy tanóra. Összességében érdekes volt és hasznos információkat kaptunk az előttünk álló lehetőségekről.

Fekete Eszter 9.D

Képgaléria