Felvidéken jártak a Vágtató Hippók (2021. október)

Iskolánk túra- és honismereti szakköre október közepén a Felvidékre látogatott a Rákóczi Szövetség anyagi támogatásának köszönhetően.

Az egynapos kirándulásra 43 diák jelentkezett, a kísérő tanárokkal együtt teltházas busszal utaztunk.

A program Ipolyságon kezdődött rövid városismertetéssel, majd Selmecbányán folytatódott, ahol kétórás városnézés keretében ismerkedtünk az UNESCO Világörökség részét képező, a magyar történelemben is fontos szerepet játszó várossal.

Rövid szabadprogramot követően a Bacsófalvi-tó felé vettük az irányt, ahol csodás időben gyönyörködtünk a lenyűgöző tájban.

A délután már Ipolynyéken talált minket, ahol a helyi polgármesteri hivatal munkatársa mesélt nekünk a falu jelenéről, majd megismerkedtünk a felvidéki magyarság mártír politikusának (Esterházy János) életével és megkoszorúztuk a faluban található szobrát.

A nap kulturális programjai a Szent István szobornál végződtek, egy vetélkedő keretében, ahol a győztesek egy-egy ötössel gazdagodtak.

Hátra volt még a vacsora, amire az ipolysági Bieta étteremben került sor, majd jó hangulatban – az előzetes tervek szerint – érkeztünk vissza Budapestre, az Ady elé.

Farkas Zoltán

szakkörvezető

 

Képgaléria

« Vissza