Biológia terepgyakorlat - 2021.

2021 szeptemberében került megrendezésre a 10. és 11. évfolyam biológia tagozatosainak ötnapos terepgyakorlata (a tavaly tavasszal elmaradt program pótlása).

Hétfő hajnalban indultunk Huszárokelőpusztára kísérőtanárainkkal, Kunné Szilágyi Andrea tanárnővel és Kiss Katalin tanárnővel. Hamar berendezkedtünk az új környezetben és már az első nap rengeteg izgalmas programon vettünk részt.

A hét során többször kirándultunk a Bakonyban, megismerkedtünk különböző fafajokkal az egzótakertben, valamint gyógynövényfajokkal is.

Mivel a szarvasbőgés idején tartottuk a terepgyakorlatot, így mindenki nagyon várta, hogy mi is halljuk ezt a nem mindennapi dolgot az éjszakai túrán. Felejthetetlen élmény volt.

Csoportokba osztva voltak kézműves foglalkozások is: pólót batikoltunk és bőrkarkötőt készítettünk.

Két csillagászati programon is részt vettünk, kézbe vehettünk meteorit darabokat, illetve egy távcső segítségével megvizsgálhattuk a Hold krátereit, láttuk a Szaturnuszt és a Jupitert is.

Csütörtökön Bakonybélben töltöttük a napot. Ellátogattunk a bencés monostorba és a Pannon Csillagdába is.

Vadászati bemutatón is részt vettünk, egy erdész tartott előadást különféle nagyvadakról, mint például a vaddisznó, dámszarvas és a gímszarvas.

A vízvizsgálatot a "bakonyi Gyilkos-tóban" végeztük. Nagyon élveztük, hogy a vízből foghattunk ki kisebb vízi élőlényeket, melyeket a vizsgálat után visszaengedtünk a tóba. Láttunk sárgahasú unkát, víziskorpiót, piócát, szitakötő lárvát, molnárpoloskát, sőt aranykárászt is.

Esténként és a programok közti időben sem unatkoztunk, kísérőtanáraink különböző társasjátékokkal foglaltak le minket. Az utolsó este tábortűznél sütögettünk, így zártuk le az idei terepgyakorlatot.

Bajusz Réka 10/c

Képgaléria

« Vissza