Az OTP Oktatási Központban járt a 8.a osztály

Március végén osztályunk az OTP Fáy András Alapítvány Oktatási Központjában egy pénzügyi tudatosságról szóló, ismeretterjesztő foglalkozáson vehetett részt.

A három egységből álló, interaktív foglalkozáson két csoportra osztva tanultunk, játszottunk.

Először egy átlagos család pénzügyeivel és munkamegosztásával foglalkoztunk. Az okostáblás megoldások sok mosolyt csaltak az arcokra, szerencsére a programvezetők is ugyanannyira élvezték az együtt töltött időt, mint mi.

Később a diákok munkalehetőségeiről szerezhettünk új ismereteket. Ugyan idén még közülünk senki nem dolgozik diákmunkásként, de későbbiekben hasznosítható ismereteket tanulhattunk meg. Például azt, hogy hogyan érdemes előre tervezni, számon tartani bevételeinket és kiadásainkat egyaránt. Hogyan készítsünk költségvetést, hogyan tervezzünk.

Ezek után a hitelek típusairól és felhasználásáról is szó esett. Tabletekről irányítottunk robotokat, miközben el kellett dönteni, hogy a megválaszolt kérdések után szeretnénk-e kockáztatni, azzal, hogy biztosítás nélkül „utazunk a világ körül”.

A foglalkozás végén egy csapatjátékot játszottunk, amivel ismertették velünk, milyen is felelősséget vállalni a döntéseinkért.

Összességében hihetetlenül élvezetes, ismeretterjesztő volt, ezek mellett pedig rávilágított, hogy mennyire fontos ismernünk a lehetőségeinket és tisztában lenni a jogainkkal.

Sárik Zsófia

8.a osztályos tanuló

Képgaléria