Adys diákjaink szereplése a Zsebpénzügyes országos versenyen

Az idei tanévben iskolánk 12 csapata indult a Zsebpénzügyes országos versenyen. A vetélkedő célja, hogy bővítse a diákok pénzügyi-gazdasági ismereteit és terjessze a tudatos pénzügyi gondolkodást. A versenyre az iskolában és online elérhető anyagok segítségével készültünk. Sajnos (sok más pénzügyi-gazdasági versenyhez hasonlóan) azokkal versenyeztek együtt diákjaink, akiknek kötelező szakmai tantárgyként jelennek meg közgazdasági ismereteket átadó tantárgyak, ennek ellenére diákjaink kiválóan szerepeltek.

A verseny 4 online fordulóból és egy döntőből állt.

Az első forduló után gimnáziumunk 10 csapata jutott tovább. A diákok a második fordulóban egy szórakoztató, show jellegű élő kvízen vettek részt, az online térben Kovács Áron műsorvezetésével. A feladatok továbbra is általános pénzügyi és életviteli kérdéseket tartalmaztak, és összesen 20 kérdést kellett megválaszolni.

A harmadik fordulóba bejutó 512 csapat, köztük iskolánk 4 csapata egy virtuális történetbe csöppenhetett bele, amiben egy fiatal testvérpár, Marci és Peti életének egy évét követhették végig, akik különböző élethelyzetekben találták magukat, próbáltak eligazodni az Életügyekben. A 10 állomásból álló feladatsort 48 óra alatt kellett teljesíteni, és a helyes válaszok mellett ismét értékelték a gyorsaságot.

A negyedik fordulóba 3 csapatunk jutott be, így kerültek a legjobb 250 csapat közé. Egyik csapatunk tagjai a 4. fordulóban nyújtott sikeres szereplésért dicsérő oklevelet és külön díjat kaptak. A csapat tagjai: Lőrincz Anna és Mészáros Ádám 11. A osztályos tanulók.

Szeretettel gratulálok diákjaimnak, további sikereket kívánok.

 

Feketéné Tóth Márta

felkészítő tanár

 

Képgaléria