Ady sítábor 2024. január 23-28.

Az idei évben az ausztriai Tauplitz sípályáira szerveztük az iskolai sítábort. Iskolánk színeit 40 diák és 3 kísérő tanár képviselte a hegyeken.

A hosszú utazás után elfoglaltuk a szállást, ami egy tóparton helyezkedett el. Csodálatos látványban részesültünk, ahányszor csak kinéztünk a szobák ablakain. Vacsora után elméleti oktatásban részesültek a diákok, ahol megismerkedhettek a sípályákon betartandó szabályokkal, viselkedési normákkal. A síléc és a síbakancs felépítéséről, használatáról is hallottak információkat.

Másnap következett a várva várt síelés. Mindenki nagy izgalommal csatolta a bakancsát, sílécét. A tanulókat tudásuk alapján 3 csoportba osztottuk, ők külön pályákon mozogtak az oktatókkal. Minden reggel bemelegítéssel kezdtünk, mert ez nagyon fontos a sérülések, balesetek elkerülésében. Ezek után oktatás következett, ahol a kezdő síelőkre hárult nagyobb teher. Délutánonként felügyelet mellett szabad síelésre is volt lehetőség.

Az estéket kártyázással, tréfás történetek megfejtésével, az utolsó estét pedig karaoke-val töltöttük.

Az oktatásunkat dicséri, hogy a kezdő tanulók az utolsó napra már magabiztosan síeltek. Mindenki sokat fejlődött önmagához képest, a kitartó munkának és a jó oktatásnak köszönhetően. Örülünk neki, hogy megint sikerült 14 tanulót megtanítani síelni, megszerettetni velük ezt a szép sportot. 

 

Elmondhatjuk, hogy idén is nagyon jó hangulatú sítábort sikerült szerveznünk, lebonyolítanunk.  Reméljük, hogy a következő években is folytathatjuk ezt a hagyományt!

 

 

Varga Anna és Szabó Péter

testnevelők

Képgaléria