A Paksi Atomerőműben jártunk (2024.03.19.)

Idén 35 diákkal látogattuk meg a Paksi Atomerőművet.

 

Njoku Brooklyn Adam 10.d beszámolója:

2024.03.19-én kora reggel indult a buszunk Paksra. Egy kellemes utazás után megérkeztünk. A helyszínen ismertetőt hallhattunk az atomerőmű építésének történetéről, működéséről és egyéb érdekességekről. Ezután lehetőségünk volt bejárni az atomerőmű kettes blokkját, ahol élőben láthattuk az atomerőmű részegységeit, melyekről korábban beszéltek nekünk. Az utolsó állomásunk az Atomenergetikai Múzeum volt. Bemutattak nekünk különböző tárgyakat, melyek a Paksi Atomerőműhöz kapcsolódnak. Vezetőnk érdekes történteteket fűzött a különböző tárgyakhoz. Összességében egy információkban dús, érdekes és interaktív programnak lehettünk részesei.

 

Részletek Balog Viktória Letícia 10.b és Zielbauer Boglárka 10.b beszámolójából

Miután megértettük működését az atomerőműnek, átvezettek minket a 2-es blokk látogatható részébe, ami mindenkinek maradandó élményt szerzett. Még a belépés előtt biztonsági okokból mindenki kapott védősisakot és szemüveget, valamint füldugókat a hangos zaj miatt. Az épületen feljebb haladva bemutatták a primer kört és megtudtuk, hogy az itt dolgozó embereknek milyen szigorú munkaelőírásoknak kell megfelelniük.

A Paksi Atomerőmű Múzeumában megismerkedhettünk az erőmű történetével, tárgyi és ruházati kiállítást tekinthettünk meg. Sok mindent megcsodálhattunk a kezdeti idők műszereitől és berendezéseitől napjaink felszereléséig. Közelebbről is megnézhettünk egy-két gépet, ilyen volt például a sugárzásmérő kapu. A kirándulás jó hangulatban telt és egy barátságos közösség gyűlt össze.

Képgaléria