A 10.c osztály állatkerti látogatása

2021. december 2-án az osztályommal meglátogattuk a Fővárosi Állatkertet. Sajnos esős idő volt, de az élményszerzésben ez nem gátolt meg minket.

Először az egyik ott dolgozó előadást tartott nekünk a veszélyes, mérgező állatokról, majd a Hüllőházba érkeztünk. Itt a munkatárs részletesebben beszélt a mérgeskígyókról, pókokról és egyéb veszélyes fajokról. Számomra ez érdekes volt, mivel ez a téma (és általában az állatok) mindig is érdekeltek.

Ezt követően az osztály zömmel biológia tagozatos része átsétált az emberszabásúakhoz. Itt egy nagyon kedves zoopedagógus hölgy tartott nekünk interaktív foglalkozást.

A feladatunk az volt, hogy párokban, 15 percen keresztül megfigyeljük a nekünk kiosztott gorilla vagy orangután egyedet. Mi a párommal Nyakundát, a gorillát figyeltük, és bár az első 10 percben aludt, de utána felkelt és futott, ugrált, játszott, valamint kapcsolatba lépett velünk. Ez utóbbi úgy valósult meg, hogy leült az ablak elé, majd hátranézett rám és „megütött”, persze üvegen keresztül.

A 15 perc letelte után megbeszéltük a látottakat és a tapasztalatokat, és az előadó egy csomó érdekességet is elmondott nekünk. A foglalkozás után még beszélgettünk egy páran.

Számomra elképesztően érdekes és jó nap volt ez, mivel rengeteget tanulhattam az állatokról, sokat nevettem is, és a barátaimmal tehettem mindezt.

 

Szekér Dóra - 10.c

Képgaléria