Van beleszólásod! – Parlamenti Ifjúsági Nap 2022.

Jól indult a 11/c számára a december. A Van beleszólásod! – Parlamenti Ifjúsági Nap 2022. pályázatát megnyerve, ellátogathattunk az Országházba. Iskolánk egyetlen budapesti gimnáziumként vett részt az eseményen, rajtunk kívül az ország számos pontjáról további 9 intézmény 1-1 osztálya járult hozzá a 10 csapatból álló mezőny kialakításához. A program fő célja az volt, hogy a fiatalok is betekinthessenek a 21. századi életet meghatározó tényezők fontosságába, mint például a környezettudatosság vagy a digitalizáció.

Érkezésünk után elkísértek minket a felsőházi ülésterembe, közben számos érdekes információt tudhattunk meg az épületről, a koronáról és a koronázási jelvényekről. A megnyitó után két részre osztották a mezőnyt, és elkezdődött a második esemény, mely keretein belül kérdéseket tehettünk fel egy európai parlamenti és egy magyar országgyűlési képviselőnek. Ezt követte egy ebédszünet, mely során szendvicsekkel, süteményekkel és italokkal készültek a szervezők.

Ezután a Hallasd a hangod az Ifjúság Európai Évében! – workshopján vettünk részt, mely során kidolgoztuk a programtervünket. Témánk a zöld átállás és a környezetvédelem volt, erre terveztünk különböző programokat. Február környékén a már teljesen kész programtervünket szeretnénk pályázat formájában beadni. Ha sikerül nyernünk, akkor támogatást kapunk a megszervezéséhez.

A nap utolsó eseménye a parlamenti díszőrség bemutatója volt.

Remélem, sikerül megnyernünk a pályázatot és megvalósítanunk a projektet.

Vecsey Dániel

11.C

Képgaléria