Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban voltak iskolánk diákjai

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) pályázatot hirdetett Magyarország általános- és középfokú oktatási intézményei, valamint tanulóik és pedagógusaik részére a IX. Országos Fogyasztóvédelmi Sulitáborban történő díjmentes részvételre.

A FEOSZ célja a pályázat meghirdetésével a koruk folytán speciálisan védendő fogyasztóknak minősülő, általános- és középfokú intézmények tanulóinak fogyasztóvédelemmel történő megismertetése, szerepének bemutatása, tudatos fogyasztóvá nevelésük elősegítése új, eddig igénybe nem vett oktatási formák segítségével.

Beadott pályázatunkkal nyertünk, így részt vehettünk a FEOSZ Sulitáborában.

 

A pályázat részeként három tanuló szereplésével két diákunk 3 perces kisfilmet készített. Téma: „Fogyasztóvédelem – ahogy a diákok látják”. Iskolánk csapata 2. helyezett lett az országos versenyen.    

Három diákunk rajzpályázatra készített előre megadott témákhoz kapcsolódó művet. Vilhelm Alexandra 1. helyezett lett az országos versenyen. Téma: Tudatosság az interneten, internetes vásárlás.

Gratulálunk diákjainknak!

Feketéné Tóth Márta

felkészítő tanár

 

Következzen a diákjaink által írt rövid beszámoló:

2022 május végén a 11. és 8. évfolyamról 15 tanuló Mezőkövesden egy fogyasztóvédelmi jutalomtáborban vett részt. A mi osztályunkból hatan, a 11. évfolyamról pedig kilencen utazhattunk el felkészítő tanárunkkal, Feketéné Tóth Márta tanárnővel.

Már érkezésünk napján elkezdődtek a változatos előadások. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól Szűcs Laura, a Gazdasági Versenyhivataltól dr. Almási Dániel tartottak interaktív előadásokat.

A következő napokban folytatódtak az interaktív és érdekes foglalkozások, melyeken egy kicsit mélyebb betekintést nyerhettünk a fogyasztóvédelem világába.

Persze szabadidőnk is volt, mialatt röplabdázhattunk és felfedezhettük a környéket.

Az utolsó előtti nap estéjén még ajándékok szerzésére is volt lehetőségünk. Csapatversenyeken vettünk részt, a feladatok között szerepelt Activity, rejtvényfejtés és szókereső is.

Nagyon jól éreztük magunkat az ott töltött idő alatt, köszönjük a lehetőséget.

 

Budapest, 202.06.05.

Kretz Lina és Tárnoki Tímea

8. a osztályos tanulók

Képgaléria