Az OTP Edukációs tréningjén járt a 9. ny osztály

November 20-án ellátogattunk az OTP Oktatási Központba, ahol gazdasági ismereteink bővítése céljából részt vettünk az OTP Fáy András Alapítvány „Esélyt a Jövő generációjának!” című szakmai tréningjén.

A Benczúr utcai központban nagyon kedves fogadtatásban volt részünk.

A termekben a legmodernebb audiovizuális eszközökkel találkoztunk pl.: okostábla, projektor, PPT.

Az első órában egy árveréses játékot játszottunk, amelynek témája az ember életében fontos alapértékek (egészség, szeretet, siker, hatalom), az azok közti választási lehetőségek és azok fontossági sorrendje volt.

Ezután egy rendkívül színes PPT előadás keretében megismerkedtünk a gazdaság szereplőivel, a közöttük lévő pénzügyi körforgással, a különböző adónemekkel, és a vállalkozások szerepéről a gazdaságban.

A szünetben tízóraival vártak minket, háromféle nagyon finom szendvics közül lehetett választani.

A pihenő után csapatokba rendeződve világítótornyokat építettünk. Minden csapat különböző mennyiségű és „pénz” értékű elemet kapott. Az a csapat nyert, aki a legolcsóbban a legmagasabb tornyot tudta építeni. Ebből megtanulhattuk, hogy nem mindig a legtöbb pénzből lehet a legjobbat elérni.

A következő órában a takarékosság szerepéről beszélgettünk, ötleteket kaptunk zsebpénzkezelési technikákra, és spórolási, megtakarítási tippeket is elsajátíthattunk.

Ez a délelőtt rendkívül szórakoztató, de egyben hasznos is volt, én nagyon élveztem, de szerintem az egész osztály ugyanilyen érzésekkel távozott.

 

Székely Iván 9.ny

Képgaléria