Adventi szereplés a Csicsergő Tagóvodában német nyelven

2022. december 1-jén a 9. nyelvi előkészítő osztály német csoportjával a XIII. Kerületi Csicsergő Tagóvodába látogattunk. A kezdődő Advent kapcsán karácsonyi mesével és karácsonyi dalokkal készültünk az ovis gyermekek számára.

Reggel 9-re érkeztünk az ovihoz, ahol elámulva tapasztaltuk, hogy milyen szép és korszerűen felújított épületbe járnak az ovisok. Az óvodavezetőnő, Osváth Viktória sok szeretettel köszöntött és vezetett minket végig az épületben.

Világos és modern tornateremben adtuk elő német nyelvű műsorunkat, amelyet nagy érdeklődéssel és csodálkozva figyeltek a kicsik. Legnagyobb meglepetésünkre a gyerekek szinte teljes egészében értették a mesét, felismerték a szereplőket és meg is tudták őket nevezni. A programot közös énekléssel zártuk, megtanultunk velük együtt egy szintén német nyelvű Mikulás dalt.

Ezután a csoportszobába egy kis vendéglátásra invitáltak bennünket, itt lehetőségük nyílt tanulóinknak személyesen megismerkedni az óvoda német nyelvi csoportjaiba járó gyermekekkel.

A programot nem egyszeri alkalomra terveztük, tavasszal az ovisokat szeretnénk viszontlátni itt az Ady Endre Gimnáziumban.

Katonáné Mayer Katalin és Horváth Anna német szaktanárok

Képgaléria