A PÉNZ7 rendezvényei iskolánkban (2024.)

Idén 10. alkalommal vett részt iskolánk a nemzetközi PÉNZ7 rendezvénysorozaton.

Az órák egy részének megtartására banki önkéntesek részvételével került sor. Hagyományainknak megfelelően a különböző osztályoknak tartott foglalkozások előkészítésénél, témák kiválasztásánál figyelembe vettük diákjaink előzetes ismereteit. 

A tartandó foglalkozás témáját minden osztályban ismertettem a diákokkal, akik kérdéseket fogalmaztak meg, melyekre az órán válaszokat kaptak. Az interaktív foglalkozásokon az ismeretátadás nagyon változatos módon történt.

Ezen kívül szaktanárok is tartottak matematika és nyelvi órákon pénzügyi témákat feldolgozó foglalkozásokat.

 

Következzen néhány diákunk beszámolója:

 

„2024. március 8-án Feketéné Tóth Márta tanárnő és Mendel Dániel jóvoltából részt vehetett a 9.Ny osztály egy színes előadásban, melyben a fő téma a hitel volt.

Az előadás nagyon lebilincselő volt, majd a megszerzett tudást csapatmunkában egy feladat formájában sajátíthattuk el. Érdekes volt hallani a különböző hiteltípusokról, melyeket ezelőtt még nem ismertünk. Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi fajta hiteltípus van, de Dani nagyon érthetően és szórakoztatóan adta elő ezeket nekünk.

Interaktív és fejlesztő 45 percet tölthettünk el egymás társaságában.

Sándor Zsófia és Molnár Zsolna és a 9.Ny”

 

„A mai nap PÉNZ7 órán vett részt az osztályunk, ahol tájékozódhattunk a banki munka sajátosságairól illetve a hitelekről. A korábbi években osztályunk volt már ilyen előadáson, csak a téma volt más, akkor a megtakarításokról hallottunk hasznos információkat.

Elsősorban azokról a hitelekről beszéltünk, amelyek pár éven belül már minket is érinthetnek, mint például a lakás-, autó- illetve diákhitel. Megtudtuk, hogy ezeknek milyen visszafizetési lehetőségei vannak, mennyi a futamidejük, és milyen feltételekkel lehet hitelt felvenni. Sokat hallottunk arról, hogy az elmúlt években hogyan változott és mi befolyásolta az egyes kamatlábakat, hogyan és miért módosultak a hitelfelvétellel kapcsolatos szabályok.

Összességében az egész osztálynak tetszett az előadás, sok érdekességet, valamint hasznos információt tudtunk meg.

Tóth Lídia 10.D”

 

Örülök, hogy diákjaink az idei jubileumi PÉNZ7-en is ilyen nagy számban tudtak részt venni.

 

Feketéné Tóth Márta

szervező és foglalkozásokat tartó tanár

Képgaléria