A MU Színház interaktív előadásán járt a 11.b osztály

2022. november 21-én a 11. b osztály ellátogatott a MU Színházba, hogy megtekintsük a B-terv című interaktív előadást.

Mikor odaértünk, néhány percre leültünk, amíg vártuk arra, hogy bemehessünk a színházterembe. Meglepetésként ért, amikor a főszereplőt játszó színész megjelent, és elkezdett velünk beszélgetni. Közölt pár információt a darabról, majd szinte észrevehetetlenül elkezdődött az előadás. A főszereplő személyében egy társasjáték-fejlesztőt ismerhettünk meg, aki a mi játékokkal kapcsolatos ízlésünkről kérdezett, majd megkért, hogy segítsünk neki a játéka továbbfejlesztésében. Ezek után felmentünk a színházterembe, ahol a közönség – azaz mi – a színpad körül ültünk, már ezzel megalapozva azt a gondolatot, hogy mi is szereplői/alakítói leszünk az előadásnak. Ahogy fokozódott a cselekmény intenzitása, egyre jobban érdekelt a folytatás, így, amikor eljött az ideje, aktívan hozzájárultunk a történet alakulásához.

Én azt gondolom, az előadás fő célja az volt, hogy elmerengjenek a diákok a karrier és álmok témaköréről. Több kérdést felvetett a főszereplő élethelyzete: Lehetséges-e, hogy az álmok és a karrier egészséges módon egyszerre megvalósuljon? Megéri-e követni az álmainkat, ha az már feszültséget okoz a magánéletünkben? Egyforma lehetőségei vannak-e a férfiaknak és a nőknek a karrierépítésben? A kérdésfelvetés olyan módon történt, hogy a bemutatott érzelmek és indulatok miatt önkéntelenül is elgondolkozott ezen a közönség.

Összegezve, szerintem egy pozitív, elgondolkodtató élményként marad meg bennünk ez az előadás, amelynek következtében rengeteg új gondolatot hozhattunk magunkkal. Köszönjük a lehetőséget a társulat tagjainak, a darabban szereplő színészeknek!

Gali Réka 11. b

Képgaléria