A Fürge Diák Iskolaszövetkezet tájékoztatója osztályfőnöki órán

Hagyományainkhoz híven diákjainknak segítséget nyújtunk a munka világában való eligazodásban is. Ennek egyik formája az, amikor szakmai szervezetek képviselőit hívjuk meg, akik előre egyeztetett témában tartanak foglalkozást diákjainknak. Következzen egy ilyen óra után készült beszámoló:

 

Pénteken, április 14-én, az osztályfőnöki órán a Fürge Diák Iskolaszövetkezettől érkezett hozzánk Molnár Kristóf, aki Munkaerőpiaci Kalauzórát tartott.

Összefoglalta nekünk egy rövid prezentációban a munka/diákmunka elméleti részét, milyen jogai és kötelességei vannak a munkavállalónak, a munkáltatónak. Például, hogy mennyit dolgozhat egy diák egy nap vagy mennyi szünet jár egy munkanapon belül. Az előadást kifejezetten hasznosnak találtam, mert sok új információt szolgáltatott nekünk a problémamentes munkakapcsolat érdekében, abban, hogy mire kell munkavállalóként figyelnünk. Úgy vélem, hogy ezeket az információkat a későbbiekben hasznosítani fogjuk. Az interaktív óra végén rövid quiz összegezte az információkat, és a legtöbb helyes választ adó diákok apró ajándékokat is kaptak. A programot Feketéné Tóth Márta tanárnő szervezte, köszönjük a hasznos foglalkozást.

Blahuta Balázs 9.D