A Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium ikerpárosa nyerte meg az Európai Pénzügyes Kvíz magyar döntőjét

Nagy büszkeséggel, változtatás nélkül közöljük a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét honlapján megjelent cikket.

2023. március 20-24. között, a Global Money Week és az European Money Week eseményeként rendezik meg a nemzeti szervezők 30 európai országban az online pénzügyes kvízdöntőket, hogy az Európai Bankföderáció 2023. május 16-ai brüsszeli döntőjén a nemzeti bajnok diákcsapatok összemérhessék felkészültségüket a pénzügyi kultúra területén. Feketéné Tóth Márta felkészítésével Katzer Alexandra és Viktória, a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium 9. A osztályos tanulói nyerték meg a magyar döntőt hétfőn. Ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi mezőnyben. Az ikerpár az európai döntőn magának élményeket, iskolájuk számára jelentős összegű pénzjutalmat nyerhet.

 

Az Európai Pénzügyes Kvíz magyarországi döntőjén Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációért felelős főtitkárhelyettese köszöntötte a diákokat: „Ezen a napon több mint 170 országban kezdődtek programok, amelyek a fiatalok pénzügyi tájékozottságának, tudatosságának fejlesztését célozzák. Fontos, hogy már az iskolapadban kezdjük el felkészíteni a diákokat rá, hogy az életük során körültekintő pénzügyi döntéseket hozzanak. A PÉNZ7 kvízekkel és ezzel a versennyel mindezt játékosan, élményekkel igyekeznek támogatni a magyarországi szervezők, szem előtt tartva, hogy a programsorozat főszereplői a tanárokkal és önkéntes szakemberekkel együtt, Ti, Diákok vagytok. A PÉNZ7 mottója a verseny során pedig igazi értelmet nyer: „ A tudás kamatozik!” Hajrá! ”

 

A meghívott iskolák köre a PÉNZ7, a Pénziránytű Alapítvány iskolahálózata és a Bázisiskola Program kiemelkedő köznevelési intézményei. A több mint 30 meghívott iskolából 8 iskola csapatai csatlakoztak az online eseményhez, amelynek az elsődleges célja, hogy a pénzügyi kultúrafejlesztés játékosan kapjon szerepet a 13-15 éves korosztályban. A magyar verseny dobogósai:

  1. 1.     a dobogó első fokán: Katzer Alexandra és Viktória, a budapesti Ady Endre Gimnázium 9. A osztályos diákjai. Felkészítő pedagógus: Feketéné Tóth Márta
  2. 2.     csapat: Kurucz Levente és Magyar Ádám Dániel, szintén az Ady Endre Gimnázium 9. A osztályából
  3. helyen: Akantisz Kornél és Zubin Máté a budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium 7. C osztályos diákjai. Felkészítő tanár: Figura Magdolna

Szívből gratulálunk Feketéné Tóth Márta felkészítő tanárnak és a diákoknak!

Képgaléria