9.B osztály versenyeredményei történelemből

Ebben a tanévben a 9.B osztályból az általános és humán tagozatból is több tanuló jelentkezett történelmi témájú versenyekre. Volt olyan verseny, amely online fordulókból állt és olyan is, amelyre pályamunkákat kellett készíteni.

A Palladion Műhely és a Pécsi Tudományegyetem Klasszika-filológia Tanszéke által „Az ókori egyiptomi és görög-római kultúráról” címmel meghirdetett Kárpát-medencei tanulmányi versenyen, a Kherión küldetésben az iskolánkat képviselő 9.B osztályból induló csapat 17. helyezést ért el a 76 csapat közül. Ők mind a három fordulót teljesítették és a pályaművet is elkészítették. A diákok a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Házban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehették át jutalmaikat és vehettek részt interaktív játékokon.

Csapattagok: Gál András, Máthé Ákos Szilárd, Pálfi Csongor, Reiner Ferenc Márk, Rell-Dukai Dávid, Szaszkó Szilárd, V. Nagy Zalán

Szintén a Paddalion Műhely és a PTE által szervezett versenyen a Hyperquest kategóriában döntőbe jutott és szépen helytállt Szabó Máté, V. Nagy Zalán és Pálfi Csongor.

 

Idén az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) a középiskolások felé is nyitott. A Humán Tudományi Szekcióban történelmi témájú, tudományos poszterek elkészítésére bíztatták a diákokat.

A „Közel-Kelet egy bibliai emlékhelyének bemutatása” témakörben a „Babilon- Bábel tornya” című pályamunkával Balog Viktória Letícia és Nagy Lili Edit 9.B osztályos tanulók a III. helyezést érték el.

A „Lakóhelyem történetének egy évszázada” témakörben „Budapest 1800-as évei” című pályamunkával Puskás Hanna, Tran Thanh Uyen, Tóth Eszter, Blahó Nóra és Mattyasovszky Panni  II. helyezést értek el.

A helyezést elért tanulókkal a Károli Gáspár Református Egyetem Csekonics Palotájában vehettünk részt az ünnepélyes díjátadón és a fogadáson.

Remélem, hogy a tanulók jó tapasztalatokkal gazdagodtak a versenyek alatt és jövőre ugyanilyen lelkesedéssel vesznek majd részt a különböző megmérettetéseken.

Szakolczai Benedek

szaktanár

Képgaléria