2022-es mecseki vándortábor

Idén is megrendezésre került az Erdei Vándortábor, ez volt az ötödik alkalom iskolánk részvételével. Ezúttal a Mecsekben töltöttünk el egy hetet.

A kirándulást a Pécsi Állatkertben indítottuk, majd Csepel teherautóval utazva megismerhettük a környékbeli, 1956-os hősök történetét. Még az első táborváltás előtt lehetőségünk nyílt jobban megismerni az erdőt egy helyi erdész kíséretében. A harmadik napon útközben betértünk a Mecsextrém Kalandparkba, ahol rengeteg játékot kipróbálhattunk. A következő nap ellátogattunk a Máré-várba és kihasználtuk a Magyaregregy Erdei Fürdő nyújtotta lehetőségeket is.

A második táborváltásnál Pécsvárad volt az úticél, a túra közben a vállalkozóbb szelleműek még a Mecsek legmagasabb hegyére, a Zengőre is felmásztak. A forró, nyári időjárást a Dombay-tóban hűsölve küzdöttük le. A hatodik napon bejártuk Pécsváradot, ellátogattunk a Tojás és Szalma Múzeumokba és végül leróttuk tiszteletünket Rockenbauer Pál sírjánál.

A tábor utolsó napján egy csapatverseny keretein belül volt lehetőségünk felfedezni Pécs városát. Tanáraink minden este színes programokkal, különböző játékokkal szórakoztattak minket, melyek győztesei különféle jutalmakban részesültek.

Én nagyon élveztem a túrákat és a barátaimmal töltött időt. Bátran tudom ajánlani ezt a tábort mindenkinek, és boldog vagyok, hogy én is részt vehettem benne.

Vecsey Dániel 11.c

Képgaléria