Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

   
Keresés

Az iskolai közösségi szolgálati tevékenység a 2014-2015. tanévben

Iskolánk több mint 300 tanulóját érinti már a közösségi szolgálat. Létrehoztunk egy FACEBOOK csoportot, ami még eredményesebbé teszik a tanulók választását, segítenek a helyszínek tudatosabb, megalapozottabb kiválasztásában. Itt tesszük közzé folyamatosan a hozzánk beérkező felkéréseket, lehetséges, választható helyszíneket.  A megvalósult beszámolók nagyon motiválóak voltak a fiatalabbaknak, többen ezeken megbeszéléseken ismertek meg olyan lehetőséget, amit később ők is kihasználtak.

Ebben a tanévben is számos helyszínen volt lehetőség teljesíteni a szolgálatot, a tavalyi helyszínek közül sokkal erre a tanévre is megkötöttük a szerződést és idén újabb 30 szerződésünk született. A tevékenységek köre nagyon széles: több óvodában, színházban és kulturális intézményben, sportegyesületben, természet- és környezetvédelmi, szociális, oktatási intézményben tevékenykedhettek diákjaink.

Részt vettünk nagy országos megmozdulásokon: Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójában, Wizzair futóversenyen, a 72 órás önkéntes programban, a TeSzedd akcióban, a Szabó Ervin Könyvtárban.

Részt vettünk kerületi rendezvények, események rendezésében, segítésében: PRIZMA Iskola rendezvényei, Kult13 programjai (AJAMK, Dagály utcai Gyerekház), Egyesített Óvodák felkérése, Homoludens Egyesület Társasjátékklubja, Idősek klubja, Színházi előadásokon a ruhatárban.

A tanulók önállóan is kerestek lehetőségeket, de ettől a tanévtől feltétel volt, hogy minimum 3 fő kapcsolódjon be a tevékenységbe.

Más iskolák tapasztalatai, a szakmai megbeszélések is nagyon fontosak számunkra. Egész évben figyelemmel kísértük az OFI és az EMMI által kínált továbbképzési lehetőségeket, ezeken igyekeztünk részt venni.

Mindezeket összegezve megállapíthatjuk, hogy a közösségi szolgálati tevékenység ebben a tanévben is eredményes volt, a 11. évfolyamon tanulók többsége már teljesítette az 50 órás kötelezettséget és az alsóbb évfolyamok tanulói számára is adottak a lehetőségek.

 

Katonáné Mayer Katalin  IKSZ koordináló tanár

Képgaléria

« Vissza

©2017 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat