Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Az iskolai közösségi szolgálati tevékenység a 2014-2015. tanévben

Iskolánk több mint 300 tanulóját érinti már a közösségi szolgálat. Létrehoztunk egy FACEBOOK csoportot, ami még eredményesebbé teszik a tanulók választását, segítenek a helyszínek tudatosabb, megalapozottabb kiválasztásában. Itt tesszük közzé folyamatosan a hozzánk beérkező felkéréseket, lehetséges, választható helyszíneket.  A megvalósult beszámolók nagyon motiválóak voltak a fiatalabbaknak, többen ezeken megbeszéléseken ismertek meg olyan lehetőséget, amit később ők is kihasználtak.

Ebben a tanévben is számos helyszínen volt lehetőség teljesíteni a szolgálatot, a tavalyi helyszínek közül sokkal erre a tanévre is megkötöttük a szerződést és idén újabb 30 szerződésünk született. A tevékenységek köre nagyon széles: több óvodában, színházban és kulturális intézményben, sportegyesületben, természet- és környezetvédelmi, szociális, oktatási intézményben tevékenykedhettek diákjaink.

Részt vettünk nagy országos megmozdulásokon: Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójában, Wizzair futóversenyen, a 72 órás önkéntes programban, a TeSzedd akcióban, a Szabó Ervin Könyvtárban.

Részt vettünk kerületi rendezvények, események rendezésében, segítésében: PRIZMA Iskola rendezvényei, Kult13 programjai (AJAMK, Dagály utcai Gyerekház), Egyesített Óvodák felkérése, Homoludens Egyesület Társasjátékklubja, Idősek klubja, Színházi előadásokon a ruhatárban.

A tanulók önállóan is kerestek lehetőségeket, de ettől a tanévtől feltétel volt, hogy minimum 3 fő kapcsolódjon be a tevékenységbe.

Más iskolák tapasztalatai, a szakmai megbeszélések is nagyon fontosak számunkra. Egész évben figyelemmel kísértük az OFI és az EMMI által kínált továbbképzési lehetőségeket, ezeken igyekeztünk részt venni.

Mindezeket összegezve megállapíthatjuk, hogy a közösségi szolgálati tevékenység ebben a tanévben is eredményes volt, a 11. évfolyamon tanulók többsége már teljesítette az 50 órás kötelezettséget és az alsóbb évfolyamok tanulói számára is adottak a lehetőségek.

 

Katonáné Mayer Katalin  IKSZ koordináló tanár

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat