Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

   
Keresés

Denevérmentés az Adyban

Az érettségi napjaiban nem szeretjük, ha különleges események történnek, de ez a mostani tényleg kivételes volt. Marika néni, a portásunk telefonált, hogy: „Majdnem ráléptem egy denevérre! Lejön? Megnézi?”. Természetesen mentem.

Az aula kövezetén egy pormacskának látszó, apró denevérkölyök feküdt. Úgy tűnt, alig van benne élet. Felvettem a tenyerembe, de szinte elveszett benne, olyan kicsi volt. Hiába láthatjuk gyakran repkedni a felnőtteket a suli fölött, arra semmi esély, hogy visszajuttassuk a mamájára. Valószínűleg a hajnalban kinyitott ablakon repülhetett be a nőstény, magán szállítva a kölykét. Talán megrémült az idegen helyen, és leejtette vagy ledobta a kicsit.

Felvittem az irodába a kis jószágot, s betettem egy dobozba. De ott nem tudott mibe kapaszkodni, ezért egy plüss elefántot adtam neki, amire fel is mászott. Ekkor már elég aktívan mozgott, s nem látszott sérültnek. Már puha szőr borította a kis testét, de még nem nyílt ki a szeme. Ő lesz a világ első denevére, aminek egy elefánt volt a pótmamája!

Leszaladtam a biológia szertárba egy szemcseppentőért, s ennek segítségével megkínáltan vízzel. A kis denevér lelkesen ivott, ez is bíztató az életben maradását tekintve. A plüss elefánt szőrére csepegett vizet is nyalogatta.

Megnéztem a neten, hogy mit kellene enni adni neki, de látszott, hogy csak szakértő kezekben maradhat életben. Felhívtam az Állatkertet, hogy viszek egy denevért. Dél körül Mezei tanár úr segítségével kocsival érkeztünk a nagy hőségben az Állatkertbe. Az Élet és halál házában foglalkoznak a szakemberek állatmentéssel, tehát oda vittem. Kedvesen fogadták, s megállapították, hogy törpe denevér. Már egy másikat is nevelgetnek, de az még fiatalabb, szőre sincs. Higított kecsketejet fog kapni, s remélik, hogy életben marad.

 

Növekedj fel szépen, kis denevér! Egy egész tantestület jókívánsága kísér!

 

Frekot Erika

 

Aki még több képet szeretne látni a kis denevérről, látogasson el a honlapomra: www.barangolj-velem.hu

Képgaléria

« Vissza

©2017 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat