Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@adygimnazium.eu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Örökös Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 Pénziránytű

   iskola

 

ERASMUS+

 

Pénziránytű-bankvelem iskolahálózat

 

 
Keresés

Tájékoztató az ECDL programról

ECDL

 

Az ECDL (European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány, Európán kívül ICDL, vagyis International Computer Driving Licence) az informatikai tudás nemzetközileg elismert egységes bizonyítványa.

A hallgató az ECDL rendszerbe való első jelentkezésekor okmányként kezelendő vizsgakártyát kap, amelyre adatait a vizsgaközpont vezeti fel. A kártya kiállításával egy időben a vizsgázó a vizsgakártyához tartozó, az adminisztrációs rendszerből nyomtatható ECDL regisztrációs adatlapon aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy adatai a központi ECDL-adatbázisban szerepeljenek, a vizsgázók között történő nyilvántartás céljából. A vizsgakártya az első sikeres vizsgától számított három évig érvényes, lejárta után új vizsgakártyát kell váltani, és az addig teljesített vizsgákat meg kell ismételni. A közoktatási intézményekben tanuló diákok számára lehetőség van arra, hogy a modulvizsgákat 3 év helyett az első vizsga teljesítésétől számított 4 éven belül teljesítsék.

A regisztráció megtörténte után a tanuló jogosult bármelyik akkreditált vizsgaközpont meghirdetett vizsgájára jelentkezni.

A vizsgán használandó szoftver a hallgató által választható, az adott vizsgaközpont akkreditált szoftverei közül.

Egy teremben párhuzamosan több modulból is lehet vizsgáztatni, azonban a kezdési és a befejezési idő modulonként nem térhet el: a vizsgát minden modulból azonos időben kell kezdeni, illetve befejezni.

Egy vizsga ideje 45 perc, így egy napon több vizsga is letehető, azonban közöttük legalább 20 perc szünetet kell tartani.

Amikor a hallgató minden kötelezettségének eleget tett, a vizsgaközpont elismervény ellenében a vizsgakártyát a vizsgázótól átveszi, és az átvételtől számított 3 napon belül továbbítja az NJSZT ECDL Irodájába. Az Iroda ennek alapján a központi nyilvántartásban szereplő vizsgaadatokkal való összevetés után kiállítja az ECDL bizonyítványt.

A bizonyítványt az ECDL Iroda a hallgatónak a vizsgakártya leadásakor megjelölt címére küldi meg. A bizonyítvány valamennyi ECDL/ICDL tagországban érvényes.

(www.ecdl.hu)

Az iskolánkban működik ECDL központ, ahol a tanulók vizsgázhatnak a megfelelő modulokból.

Az iskolai tananyag nagyban fedi az ECDL követelményeket, így kis erőfeszítéssel sikeres vizsgát lehet tenni. Lehetőségek a tanórán vett anyagok elmélyítésére, gyakorlása, az ECDL vizsgákra készülve:

  • feladatok gyakorlása - szerdánként 14:00-től 15:00-ig, tanári segítséggel,
  • az interneten ki lehet tölteni olyan teszteket, amelyek hasonlítanak az ECDL vizsgán használt tesztekre, az értékelést  mindenki a saját informatika tanárától kérheti, megbeszélheti, hogy ki mit tévedett (csak szünetben) – az oldal elérhetőségét az informatika tanároktól kérheti,
  • ingyenes példatár és forrás állományok az interneten - http://njszt.hu/ecdl/felkeszules

 

Az iskola honlapján lehet jelentkezni vizsgára (szükséges adatok: vizsgázó teljes neve, vizsgakártya száma, e-mail cím). Minden vizsgázó a jelentkezés után, valamint a vizsga előtt e-mailban visszajelzést kap. A vizsga eredményét e-mailben küldjük el. A vizsgázó a vizsgakártya számával és neve alapján, be tud jelentkezni az iskola honlapján, és megnézheti a jelenlegi vizsga állását, a következő vizsga időpontját, a lezajlott vizsgák eredményét.

 

Az mindennapi életben az informatikai tudás előnyt jelent, az ECDL bizonyítvány előnyt jelenthet az állásinterjún is.

A továbbtanulásnál is hasznos az ECDL bizonyítvány, egyes egyetemek az első évben beszámítják az informatika vizsgákba. (Az ECDL elfogadottsága a felsőoktatási intézményekben). Volt tanulóink jöttek vissza és jelezték, hogy nekik nem kellett vizsgázni az informatika tananyagból, esetleg még felmentést is kaptak az óra látogatása alól.

 

Kártya díjak: 

 

ECDL Standard (7 modulos) alapdíj

Tanuló - 5 500 Ft.        Felnőtt - 7 500 Ft.

 

ECDL Base (4 modulos) alapdíj:

Tanuló - 4 500 Ft.        Felnőtt - 6 000 Ft.

 

Vizsgadíjak:

Tanuló - 1 800 Ft.        Felnőtt - 3 000 Ft         /vizsga

 

Összes költség

ECDL Base

  (1 kártya díj + 4 vizsga díj)                 

Tanuló:11 700 Ft.        Felnőtt: 18 000 Ft.        Különbség: 6 300 Ft.

 

ECDL Standard

 (1 kártya díj + 7 vizsga díj)    

Tanuló:18 100 Ft.        Felnőtt: 27 000 Ft.        Különbség: 8 900 Ft.

« Vissza

©2021 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat