Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

   
Keresés

Tájékoztató az ECDL programról

ECDL

 

Az ECDL (European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány, Európán kívül ICDL, vagyis International Computer Driving Licence) az informatikai tudás nemzetközileg elismert egységes bizonyítványa.

A hallgató az ECDL rendszerbe való első jelentkezésekor okmányként kezelendő vizsgakártyát kap, amelyre adatait a vizsgaközpont vezeti fel. A kártya kiállításával egy időben a vizsgázó a vizsgakártyához tartozó, az adminisztrációs rendszerből nyomtatható ECDL regisztrációs adatlapon aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy adatai a központi ECDL-adatbázisban szerepeljenek, a vizsgázók között történő nyilvántartás céljából. A vizsgakártya az első sikeres vizsgától számított három évig érvényes, lejárta után új vizsgakártyát kell váltani, és az addig teljesített vizsgákat meg kell ismételni. A közoktatási intézményekben tanuló diákok számára lehetőség van arra, hogy a modulvizsgákat 3 év helyett az első vizsga teljesítésétől számított 4 éven belül teljesítsék.

A regisztráció megtörténte után a tanuló jogosult bármelyik akkreditált vizsgaközpont meghirdetett vizsgájára jelentkezni.

A vizsgán használandó szoftver a hallgató által választható, az adott vizsgaközpont akkreditált szoftverei közül.

Egy teremben párhuzamosan több modulból is lehet vizsgáztatni, azonban a kezdési és a befejezési idő modulonként nem térhet el: a vizsgát minden modulból azonos időben kell kezdeni, illetve befejezni.

Egy vizsga ideje 45 perc, így egy napon több vizsga is letehető, azonban közöttük legalább 20 perc szünetet kell tartani.

Amikor a hallgató minden kötelezettségének eleget tett, a vizsgaközpont elismervény ellenében a vizsgakártyát a vizsgázótól átveszi, és az átvételtől számított 3 napon belül továbbítja az NJSZT ECDL Irodájába. Az Iroda ennek alapján a központi nyilvántartásban szereplő vizsgaadatokkal való összevetés után kiállítja az ECDL bizonyítványt.

A bizonyítványt az ECDL Iroda a hallgatónak a vizsgakártya leadásakor megjelölt címére küldi meg. A bizonyítvány valamennyi ECDL/ICDL tagországban érvényes.

(www.ecdl.hu)

Az iskolánkban működik ECDL központ, ahol a tanulók vizsgázhatnak a megfelelő modulokból.

Az iskolai tananyag nagyban fedi az ECDL követelményeket, így kis erőfeszítéssel sikeres vizsgát lehet tenni. Lehetőségek a tanórán vett anyagok elmélyítésére, gyakorlása, az ECDL vizsgákra készülve:

  • feladatok gyakorlása - szerdánként 14:00-től 15:00-ig, tanári segítséggel,
  • az interneten ki lehet tölteni olyan teszteket, amelyek hasonlítanak az ECDL vizsgán használt tesztekre, az értékelést  mindenki a saját informatika tanárától kérheti, megbeszélheti, hogy ki mit tévedett (csak szünetben) – az oldal elérhetőségét az informatika tanároktól kérheti,
  • ingyenes példatár és forrás állományok az interneten - http://njszt.hu/ecdl/felkeszules

 

Az iskola honlapján lehet jelentkezni vizsgára (szükséges adatok: vizsgázó teljes neve, vizsgakártya száma, e-mail cím). Minden vizsgázó a jelentkezés után, valamint a vizsga előtt e-mailban visszajelzést kap. A vizsga eredményét e-mailben küldjük el. A vizsgázó a vizsgakártya számával és neve alapján, be tud jelentkezni az iskola honlapján, és megnézheti a jelenlegi vizsga állását, a következő vizsga időpontját, a lezajlott vizsgák eredményét.

 

Az mindennapi életben az informatikai tudás előnyt jelent, az ECDL bizonyítvány előnyt jelenthet az állásinterjún is.

A továbbtanulásnál is hasznos az ECDL bizonyítvány, egyes egyetemek az első évben beszámítják az informatika vizsgákba. (Az ECDL elfogadottsága a felsőoktatási intézményekben). Volt tanulóink jöttek vissza és jelezték, hogy nekik nem kellett vizsgázni az informatika tananyagból, esetleg még felmentést is kaptak az óra látogatása alól.

 

Kártya díjak: 

 

ECDL Standard (7 modulos) alapdíj

Tanuló - 5 500 Ft.        Felnőtt - 7 500 Ft.

 

ECDL Base (4 modulos) alapdíj:

Tanuló - 4 500 Ft.        Felnőtt - 6 000 Ft.

 

Vizsgadíjak:

Tanuló - 1 800 Ft.        Felnőtt - 3 000 Ft         /vizsga

 

Összes költség

ECDL Base

  (1 kártya díj + 4 vizsga díj)                 

Tanuló:11 700 Ft.        Felnőtt: 18 000 Ft.        Különbség: 6 300 Ft.

 

ECDL Standard

 (1 kártya díj + 7 vizsga díj)    

Tanuló:18 100 Ft.        Felnőtt: 27 000 Ft.        Különbség: 8 900 Ft.

« Vissza

©2017 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat