Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Részt vettünk az ELTE „Varga Tamás Nap” c. rendezvényén

November 10-én, szombaton, a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan, diákok egy nagyobb csoportjával részt vettünk az ELTE Varga Tamás Nap diákrendezvényén.

Ellátogattunk az egyetem Fizikai Intézetének fizika és természettudományos emlékeket bemutató kiállítására, megnéztük a Simonyi Károly nevéhez fűződő első magyar részecskegyorsítót. Beszéltünk korunk részecskegyorsítóiról, majd a gyerekek részt vettek egy kvízben az elhangzottakról.

Az egyetemi program keretében matematika szakos egyetemi hallgatók játékos matematika feladatokból álló versenyt vezettek. Diákjaink nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a különböző feladatok megoldásába. A program végén a helyezetteket díjazták.

 

Idézetek diákok beszámolóiból:

„A foglalkozás 1. felében egy inkább számolósabb feladatsort, míg a másik felében egy inkább gondolkodós feladatsort kellett megoldanunk.(A 2. fele jobban tetszett.)

Összeségében élvezetes volt …, főleg hogy a verseny során  2.helyezést ért el a csapatunk.”

„Már a nap eleje jól kezdődött, mivel megnézhettünk egy érdekes kiállítást az ELTE Természettudományi Karán. Utána átmentünk egy matek témájú foglalkozásra. Kínáltak minket édességekkel és innivalóval. Az egész foglalkozás alatt egy kvíz játékban küzdhettünk meg a 12.-es és más iskolabeli tanulókkal. Nekem azért tetszett, mert le tudták kötni a társaságot, ami tizenéveseknél köztudottan nehéz. A versenyszellemből sem volt hiány, megfigyelésem szerint. Nagyon jól szervezett interaktív program volt. Összesítve megérte elmenni, mert egy élvezhető délelőtti programon vehettünk részt.”

„…egy pár órás interaktív matematikai rendezvényen vettünk részt. Csapatokba rendeződtünk. …. Olyan feladatokat kaptunk, amilyeneket versenyeken szoktak kitűzni. … Nagyon jól éreztem magam, amivel biztosan nem vagyok egyedül. Ha jövőre is lesz ilyen, biztosan megyünk akkor is. :)”

„Számomra a legemlékezetesebb feladat az volt, mikor rá kellett jönni, hogyan lehet 2 gyertyával 45 percet kimérni. Elképesztően élveztem, csak azt sajnálom, hogy a végén már nem tudtam figyelni, annyira elfáradtam.”

 

Nagyon tartalmasan, munkával telt a délelőtt, mindenki nagyon jól érezte magát.

A programhoz jövőre is csatlakozunk.

Kistelekiné Csiki Erika

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat