Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Őszi munkák a kertben

Iskolánk Madárbarát kertjében elvégeztük az őszi munkákat. A 9.c biológia tagozatos csoportjából Simsolics Dorka és Nedeljkovic Sara vállalta, hogy az IKSZ (iskolai közösségi szolgálat) keretében kitisztítja az odúkat.

A különösen szép, késő őszi időben könnyen ment a munka. A lányok egyesével levették az odúkat, megnézték, hogy van-e bennük valami. Néhány, idén tavasszal kitett odú kivételével mindegyikben volt költés. Mezei verebek használták őket. Ezt onnan tudhatjuk, hogy telehordták fűszálakkal, tollakkal és szeméttel az egész üreget, míg ha cinkék lettek volna, csak egy rendezett, csésze alakú fészket találtunk volna benne.

A fészekanyagot kidobtuk, az üres odúkat visszahelyeztük a fákra. Az egyik szétesett a kezünkben, mert elkorhadt a fája. Ügyes karbantartónk, Havas András azonnal kezelésbe vette, kijavította, sőt még a vízállóságát is növelte, lekezelve a fát.

Az odútisztításra azért van szükség, mert az elhagyott fészkekben felszaporodhattak az élősködők, amik megakadályozzák a további költéseket. Télen pedig szívesen használják a madarak éjjeli szállásként az odúkat.

Frekot Erika

Ökoiskola koordinátor

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat