Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Londonban jártunk

Nyelvi előkészítős osztály lévén adys pályafutásunk jelentős részét az angol nyelv tanulásával töltöttük. Nemcsak nyelvi ismereteinket bővítettük folyamatosan, de megismertük az angol nyelvű országok életét, kultúráját is. Egy idő után felmerült bennünk, hogy milyen jó lenne személyesen is átélni az órákon tanultakat, a sok tanórai szituációs feladat után valós nyelvi környezetben is kipróbálni a megszerzett tudásunkat.

Tanárunk, Diószeginé Németh Dorottya lelkesen támogatta elképzelésünket. Diószegi Endre tanár úr segítségével fáradságot nem kímélve, hónapokon át igyekeztek úgy megszervezni utunkat, hogy az mindannyiunk számára maradandó élményt tartogasson.

Szeptember 27-én, hajnalban indultunk. Már a repülőutat is élveztük a kora reggeli felhők felett.

A közel egy hét alatt, amit a brit fővárosban töltöttünk, megnéztük természetesen mindazokat a nevezetességeket, amelyeket egyetlen turista sem hagyhat ki, de városlátogatásunk sűrű programpontjai közül két helyszínt mindenképpen ki szeretnék emelni.

Iskolai tanulmányai során mindenki találkozik Shakespeare munkásságával, azon belül is a Szentivánéji álommal. Felejthetetlen élményt jelentett számunkra a Globe Színház és az ott látott Shakespeare dráma. Ez alkalommal még a korabeli művek archaikus nyelvezete sem rejtegetett értelmezésbeli kihívást. A küzdőtéren, olykor a színészek között állva, magunk is a darab részeseivé váltunk. Élőben nyilván jobban kellett figyelni arra, hogy értsük a történteket, viszont a darab nagyszerű átdolgozása kellemes meglepetés volt.

A másik csodálatos, nem szokványos programunk az oxfordi kirándulás volt. Hallottunk már korábban is sok mindent Oxfordról, na és persze Harry Potterről, de az egyik leghíresebb egyetem falai között sétálni, betekintést nyerni az ott tanuló diákok életébe, a filmből jól ismert ebédlőt a valóságban is megtekinteni, felemelő pillanatokat jelentett számunkra.

Hosszasan lehetne még mesélni a csodálatos néhány napról, amit Londonban töltöttünk. Rendkívül fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Köszönjük a szervező tanároknak és az igazgató asszonynak, hogy lehetővé tették számunkra azt, hogy ezzel az utazással koronázzuk meg a nyelvtanulással eltöltött 5 évünket az Adyban.

 

Pléli Csanád

12.D

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat