Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Görögországi Comenius találkozó – Ormylia, 2015. május 11-16.

Elérkezett a két éven átívelő „Biodiversity conservation the only path to our survival” (A biológiai sokféleség megőrzése az egyetlen út a túléléshez) című, angol nyelvű Comenius projektünk utolsó partnertalálkozója is.

Vendéglátóink a Görögország Halkidiki-félszigetén elterülő Ormylia nevű városka iskolájának tanárai, szülői közössége és diákjai voltak.

A hét résztvevő ország (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Görögország és Törökország) delegációi ezúttal már jó ismerősökként, barátokként köszöntötték egymást a találkozáskor, s ebben a szellemben élték végig a házigazdák által összeállított gazdag programot.

A tanárok módszertani tapasztalatszerzése állt a fókuszban most is. Ehhez kapcsolódva megismerhettük a görög oktatási rendszert, meglátogattunk több iskolatípust. Láttunk fantasztikusan gazdag iskolai biológiai gyűjteményt, viszontláthattuk a résztvevő országok által préselt és kicserélt növénygyűjteményt. Jártunk ökogazdaságban, megismertük az olajfa ültetvényeken zajló munkát.

Kirándultunk a Natura 2000 (az Európai Unió ökológiai hálózata) védett területei közé tartozó Cholomontas-hegyen, ismerkedve az ottani társulásokkal. Legnagyobb örömünkre több gyönyörű görög teknőst is láttunk utunk során. Hallgattunk előadást a görögországi természetvédelemről, több múzeumot megtekintettünk, köztük az igen érdekes szabadtéri Arisztotelész Tudományos Parkot is. Jártunk cseppkőbarlangban és az Égei-tengeren is.

Vendéglátóink gondoskodtak róla, hogy a szakmai programok mellett betekintést kapjunk a kultúrájukba, népzenéjükbe, táncaikba, építészetükbe, templomaikba is.

Sok ismerettel, élménnyel, tapasztalattal, kapcsolati rendszerrel gazdagodtunk ez alatt a néhány nap alatt is, hát még a két év alatt!

Nem csoda, hogy fájó szívvel és azzal az ígérettel váltunk el egymástól a találkozó végén, hogy mindannyian elvisszük a projekt szellemiségét saját iskolánkba, s ha módunk nyílik rá, valamikor még folytatjuk…

 

Kunné Szilágyi Andrea

 

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat