Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Gimisek, ovisok együtt a természetért!

Az iskolánk kertjében kialakított tanösvényen most először fogadtunk ovisokat. A Csicsergő tagóvoda cica csoportjából 20 óvodás érkezett hozzánk szeptember 25-én. Óvónénik és szülők kísérték a csoportot.

A foglalkozás a kertben zajlott, szerencsére szép, őszi időben.

Megismerkedtünk a madárodú és a madáretető közti különbséggel. Tóth Farkas 12.b osztályos tanulónk megmutatta a kicsiknek, hogy hogyan és miért tisztítjuk ki az odúkat ősszel. Mindenki belenézett a veréblakótelep típusú odúba is. Megnéztük és felfedeztük a különbséget az madárodúk és a denevérodú között.

Gyűjtöttünk terméseket a csörgőfáról és mindenki lelkesen csörgött is velük. A fülünket egy párosítós játékban is használtuk: a dobozkák zörgése alapján kellett megtalálni a párunkat.

A fűszerkertben az orrunké lett a főszerep: szagolgattuk a zsályát, a levendulát és a rozmaringot.

A kiadós esők után sok gomba nőtt a kertben. Megtanultuk, hogy földön talált gombához nem nyúlunk. Felnőtt kezéből azonban meg lehetett szagolni a karbolszagú csiperkét, aminek büdössége is jelzi, hogy számunkra nem ehető (sőt mérgező).

A Rovar Hotel darázs garázsába már beköltöztek a rovarok. Megnéztük a lakott kémcsöveket. A kicsiknek tetszett, hogy Farkas talált és a kezén mászatott egy réti farkaspókot. Akik elég szemfülesek voltak, fali gyíkokat is láthattak a biofarakáson.

Fürtös Szandra és Kari Zsófia, 12-es biológia tagozatos tanulók segítettek a kicsik körül. Dózsa Zoltán pedig kiváló fotókat készített az eseményről.

Kicsit elfáradva érkeztünk vissza az épületbe, ahol az ebédlőben várta a kicsiket a bodza- és málnaszörp. Az óvónénik almát is hoztak, így senki nem maradt éhen-szomjan.

A programot tavasszal tervezzük folytatni, amikor az éledő természet figyelhető majd meg a kertben.

Képgaléria

« Vissza

©2019 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat