Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

CliMates – Together for the Better II. IT- Workshop 2018. február 5-9.

A projekt egyik fő célja, hogy létrehozzuk a fenntarthatóságra és biodiverzitásra készülő applikációt - Sustain-App-ot.  Novemberben kezdődött el a munka a spanyolországi Tenerifén, ahol az informatika tanárnő vezetésével megismerkedett  a CliMates-Team a kiválasztott program, az APP INVENTOR alapjaival.

A találkozó után a munkát mindenki saját országában folytatta tovább. Karakas Mariann tanárnő és Pléli Csanád (a diákok projekt nagykövet) irányításával mi is létrehoztuk a saját programunkat.

 

Elérkezett a február, a budapesti találkozó, a második Workshop időpontja. A vendégek szombaton illetve vasárnap érkeztek. A tanárokat a szállodába kísértük, a diákokat a vendéglátó családok várták a pályaudvaron vagy a repülőtéren. Hétfőn reggel elkezdődhetett a közös munka.

A koordináló tanár és az igazgatónő köszöntője után a tanulók ismerkedős játékokkal oldották a feszültséget. Ezután az iskola bemutatására került sor 3 csoportban, 3 nyelven, angolul, németül illetve franciául.  A rövid kávészünetet követően az iskola kertjében folytattuk a programot, ahol Frekot Erika igazgatóhelyettes és a biológia tagozat tanulói vezettek minket. Megismerhettük az iskola kertjében élő madarak és növények sokszínű világát, a fűszerkertet, valamint madáretetésre és az odúk bemutatása is sor került. A biodiverzitás nagyszerű példáit is felfedezhettük a vezetés során.

A második nap a diákok folytatták a munkát az alkalmazással, majd a Polgármesteri Hivatallal és a kerület életével ismerkedtünk. Délután a csapat a Microsofthoz látogatott, ahol az applikációkról tartottak előadást fiatal egyetemisták.

A következő nap délelőttje ismét az applikáció előkészítésével, programozással telt, majd délután tanulóink tartottak idegenvezetést a Budai várban. Sajnos az időjárás ezen a napon nem volt túl kegyes hozzánk, másfél óra után teljesen átfagyva indultunk haza.

A negyedik nap volt talán a legmozgalmasabb. Reggel a következő projekttalálkozó helyszínének képviselői, a Martinique-i tanárok tartottak színes és érdekes tájékoztatót országukról.

Ezután elindultunk az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karára, ahol egy nagytudású professzor, dr Kutor László várt minket. A rövid angol nyelvű bevezető után a tanár úr saját gyűjtéseiből származó informatika történeti kiállítást néztük meg. A hat tárlóban elhelyezett tárgyak tematikai és időrendi sorrendben mutatják be a technika fejlődését. Ebéd után a tanárok és a diákok külön tevékenységet folytattak: a tanárok megbeszélést tartottak, egyeztettek a további feladatokról, a tanulók kézműves foglalkozáson vettek részt. Szabó Csaba tanár úr irányításával egy teknőst készítettek PET palackokból, amit nagyon élveztek. Este a tanárok a Porgy és Bess című operát nézték meg.

Elérkezett az utolsó nap. Reggel a tanulók még dolgoztak az applikáción, majd következett a tesztelése. Az iskola közelében felvett pontokat kellett megkeresni a telefon segítségével. Az adott ponthoz érve a telefon rezgése után megjelent a ponthoz kapcsolódó kérdés, és a lehetséges három válasz. Több kisebb csoportban járták végig az alkalmazás készítői az útvonalat. Mindenkinek működött a program, elégedetten tértek vissza az iskolába. A záró ünnepségen átadtuk a részvételt bizonyító igazolásokat és közösen értékeltük a hét tevékenységét.

A projektben résztvevő kollégákat egy közös ebéden láttuk vendégül, majd még egy farsangi bálba is ellátogattunk.

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a találkozó sikeréhez.

                                                           Katonáné Mayer Katalin, a projekt koordináló tanára

 

Fájlok

Erasmus összefoglaló logókkal.docx (117 KB)
LetöltésMegnyitás

 

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat