Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

Pro urbe díj logo

PRO URBE

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Biológia terepgyakorlat a Bakonyban (2017. május)

„Csak ne lenne olyan gyönyörű a világ! A hajnalok! A víz, az erdő! A növények, az állatok! S közben minden nyomorúságukkal, ne lennének olyan érdekesek az emberek!”

Márai Sándor

Mindannyian megtapasztalhattuk és átélhettük ezeket az élményeket az idei terepgyakorlatunkon. Hisz május 8-án a 9. és a 10. c osztály biológia tagozatos része ötnapos terepgyakorlatra indult a Bakonyba, pontosabban Huszárokelőpusztára.

A hetet könyvkötéssel és batikolással kezdtük, aminek eredményeként mindkét osztály gyönyörű, színes pólókkal gazdagodott. Ezután érdekes prezentációkat hallgattunk meg a Bakonyról, a környező városokról és az ott megtalálható növény- és állatfajokról. A következő napokon már magunk is végeztünk terepi gyakorlatokat, és rengeteg új ismerettel gazdagodtunk. Kedd este egy éjszakai túrán vettünk részt, aminek során egy vadászlesre is felmehettünk, majd másnap délelőtt a tanösvény teljes hosszát bejártuk. Még aznap délután a méhészetről is meghallgattunk egy előadást. Csütörtökön vízi méréseket végeztünk a Gerence-patakban, esténként pedig feladatlapok segítségével ellenőriztük ismereteinket, mielőtt magunk is megbeszéltük a nap eseményeit az esti tábortűz mellett. A pénteket végül egy sikeres feleléssel zártuk, mielőtt fáradtan ugyan, de annál több élmény és tudás birtokában hazatértünk.

Albel Daniella 10. c

 

Huszárokelőpusztán jártunk egy hétig terepgyakorlaton, viszont ez mindannyiunk számára többet jelentett egy terepgyakorlatnál. Személy szerint sosem hittem volna, hogy ha erre a kis időre is, de közelebb kerülhetek pár emberhez, ami nagyon meglepett és boldoggá tett. Ugyanakkor sok új dolgot hallhattunk ott, ami mindenképpen további biológiatanulásunkat segítette, belém pedig még több szorgalmat és érdeklődést is csempészett a biológia iránt. Véleményem szerint a programok személyre szabottak voltak, én különösen élveztem a könyvkötést és a batikolást, valamint a szakmai részt is igyekeztem komolyan venni és figyelni, mint ahogy azt a körülöttem lévők is tették. Segítőink - akik az öt napon át vezettek az erdőben, vagy éppen szálláshelyünkön tanítottak meg nekünk új dolgokat - nagyon kedvesek és emberközpontúak voltak. Tanárainkon pedig észrevehető volt, hogy sokkal kötetlenebbül voltak velünk, mint ahogy azt órájukon ülve az iskolában megszoktuk. Összességében én ezt az öt napot egy tartalmas, élvezetes tanulós kirándulásként értékelném, jó társaságban. Remélem, hogy hasonló terepgyakorlaton még részt vehetek a jövőben.

Séra Cintia 9. c osztály

 

 

Képgaléria

« Vissza

©2018 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat