Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@ady-bp.sulinet.hu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 

 

ERASMUS+

Keresés

Az Ady Gimnázium tanulóinak látogatása a KFKI-ban (2017. november 20.)

A látogatás során három kutató munkájából kaptak bemutatót a tanulók és egy előadásban a mikroszkópia vizsgálati lehetőségeit ismerhették meg a diákok.

Az előadásban az elektromágneses hullámok különböző hosszúságainak felhasználásán alapuló műszerek működési elvei váltak ismertté.

Az elektromágneses hullámok hosszúságától függően más és más érzékelők, jelfeldolgozó módszerek segítik a szem és az emberi agyba jutó információk értelmezését. Ezek között helyezkednek el a mikroszkópok, köztük a pásztázó elektronmikroszkóp. Az előadásban szerepeltek a pásztázó elektronmikroszkóp alkalmazásának példái az élettudományi, fizikai és műszaki tudományok területéről.

A legújabb fizikai Nobel-díj rövid bemutatására is sor került, melyet a cryo-elektronmikroszkóp alkalmazási területén a fehérjék szerkezeti azonosításáért ítélték oda.

Az előadás előtt a résztvevők meglátogatták a grafén kutatással foglalkozó laboratóriumot, a Raman spektroszkóp laboratóriumot.

Az előadás és a laborok bemutatása abból a célból történt, hogy a pályaválasztó fiataloknak némi betekintést nyújtson az előttük álló pályaválasztási lehetőségekbe, a kutató laborok munkájának a bemutatásával.

 

Pogány Lajos kutató mérnök

2017.11.23.

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat