Címünk:
1139 Budapest, Röppentyű u. 62.

Telefon/Fax: +36 1 320-8640

E-mail: titkar@adygimnazium.eu

OM azonosítónk: 035245

Alapítvány adószáma: 19652894-1-41

Kapcsolat, térkép

 

For visitors

ecdl logo

327. ECDL központ

Közép-magyaroszági Regionális Munkaügyi Központ

Nyilvántartási szám: 01-0609-04

 

Ökoiskola

madárbarát iskola logoja

Madárbarát

Vizsgafelkészítő
partnerintézmény 

Erőszakmentes iskola logoja

Erőszakmentes
iskola 

Határtalanul

Határtalanul

Aces logo

ACES

 

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

 

Müpa Partneriskola

 Pénziránytű

   iskola

 

ERASMUS+

Keresés

A Vasi-Hegyhát Erdei Vándortáborban jártunk…

2020. júliusában – a digitális munkarendből kiszabadulva – az Ady Endre Gimnázium és a Hegedüs Géza Általános Iskola kooperációjában egy csapat gyerekkel és Varga Anna kolléganőnk vezetésével nekivágtunk, hogy bejárjuk Vas megye legszebb tájait.

Vasvárról indulva, Oszkón át a Szajki-tavakig vezetett utunk, számtalan természeti, történelmi és kulturális látnivalóval kápráztatva el csapatunkat.

A hét során kirándultunk a környék parkerdeiben, megtekintettük a Vasvári Sáncot és a Vaskaput, a Vasvári Helytörténeti Múzeumban és az oszkói Hegypásztor Kör programján megismerhettük a helyi hagyományokat, építészetet és megcsodálhattuk a Jeli Varázskert botanikai értékeit, valamint lombkorona ösvényét. Meglátogattuk a Feneketlen-tó partján a Kígyókirály szobrát, Csehimindszenten pedig Mindszenty József emlékházát.

Túráink közben rengeteg állattal is találkoztunk. Láttunk sünt, kormoránt, hollót, egerészölyvet, erdei békát, lábatlan gyíkot, sőt, még egy pajzsosrákot is sikerült kézközelből megvizsgálnunk.

Mindezek nagy élményt jelentettek a résztvevő hetedik és nyolcadik osztályos diákjainknak.

Kézműves foglalkozás, portya, vetélkedők, számháború, fürdés és szalonnasütés tette még színesebbé a táborban töltött napokat.

A sátorban töltött, néha igen hideg éjszakák és egy özönvízzel is felérő jégeső – melynek során az ágyakon üldögélve vártuk, hogy mikor szállhatunk le onnan anélkül, hogy lábszárközépig gázolnánk a vízben – igen nagy büszkeséggel töltötték el a csoport minden tagját, hogy ezeket a kalandokat is átvészeltük.

Mindvégig éreztük útvonalfelelősünk óvó jelenlétét, aki plusz takarókról, pontos térképekről és érdekes ismeretterjesztésről is gondoskodott.

Rajta kívül is minden helyszínen lelkes fiatal szakemberek (muzeológus, hagyományőrző és botanikus) várták a csoportunkat, tették élménytelivé táborunkat.

A szép tájak, a programok gazdagsága, a megszervezett étkeztetés mindegyike hozzájárult ahhoz, hogy ismét megállapíthassuk: a vándortábor nagyon jó, gazdag lehetőségeket felvonultató táborozási forma, amit a jövőben is folytatni szeretnénk, sőt, másoknak is jó szívvel ajánljuk.

 

                                                                                                                          Kunné Szilágyi Andrea

a Természettudományi munkaközösség vezetője

                                                                                                     Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium

Képgaléria

« Vissza

©2020 Ady Endre Gimnázium HírlevélKapcsolat