Találkozópont Program az Adyban – 2012.

 

Találkozópont Program az Adyban – 2012.

 

 

A „PROGRESS – Határtalan egyenlőség” program célja, hogy a 11-19 éves korosztály tapasztalatokat szerezhessen, pozitív élményekkel gazdagodjon, és megismerje a hátrányos helyzetű csoportok életét. A program a fogyatékkal élők (Mindenki másképp egyforma!), az etnikai megkülönböztetés („Van közöd hozzá!” „Van közöd hozzám!” „Van közöm hozzád!”), valamint a generációk közti szolidaritás (Szerinted ki öreg?) témája köré épül. Úgynevezett esélyegyenlőségi osztályfőnöki órákat, Találkozópontokat szervezünk, oktatási és esélyegyenlőségi szakemberek, valamint tapasztalati szakértők (érintett emberek) részvételével. Az interaktív foglalkozásokon a diákok

Vég Katalin Salva Vita Alapítvány -   Kissné Oláh Anita Boldog Ceferino Alapítvány - Kovacsics Zsuzsanna Katolikus Szeretetszolgálat

 

TÉMAKÖRÖK:

„Mindenki másképp egyforma!”

Foglalkozás a fogyatékkal élő emberek életének megismerése, az előítéletek csökkentése céljából. Az interaktív óra keretében a diákok megismerhetik az egyes fogyatékossági csoportokat, híres fogyatékos embereket, és játékos formában sajátíthatják el a legfontosabb illemszabályokat a fogyatékos emberekkel való kommunikációban. A tapasztalati szakértőkkel való találkozás és beszélgetés, valamint a játékok során személyes élményt szerezhetnek a diákok a fogyatékos emberek mindennapjairól, és arról, hogyan lehet megküzdeni reménytelennek tűnő helyzetekkel.

 

„Van közöd hozzá!” „Van közöd hozzám!” „Van közöm hozzád!”

Foglalkozás a Magyarországon élő legnagyobb kisebbségről, melynek során a diákok megtudhatják, hogy kik a romák/cigányok, honnan származnak, mi a hazai történelemben játszott szerepük, mai helyzetük, és annak okai – mindezt interaktív módon, játékok, beszélgetések, filmek segítségével.

Kiemelt célunk, hogy az általánosan elterjedt negatív sztereotípiákkal szemben pozitív példákat, életutakat mutassunk be, és hogy a diákok megértsék az előítéletes magatartás, vélekedés romboló következményeit.

 

http://www.talalkozopont.hu/itt-jartunk/category/2-2012-09-18-ady-endre-gimnazium-budapest.html

http://www.talalkozopont.hu/itt-jartunk/category/5-2012-09-21-ady-endre-gimnazium-budapest.html

Együttműködő szervezetek:

Strategic Scope Kommunikációs Ügynökség Kft.

Salva Vita Alapítvány

Boldog Ceferino Alapítvány

 

IX.18. -12.05 - 12.50 h - 11. d

IX.20. -13.10 - 13.55 h - 11. b

IX.21. - 09.00 - 09.45 h - 11. c

IX.21. -12.05 - 12.50 h  - 11. a

IX.21. - 9 - 09.45 h - 9. b

 

A „PROGRESS – Határtalan egyenlőség” Program fotópályázatán az első tízbe válogatták Csöngedi Lilla 9.  a osztályos tanuló fotóját.

 

 

Rádió riport a programról:

 Jelenlét - Roma kulturális magazin.

17:11 percnél kezdődik és 17:16 percig tart: http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-12-23

 

Képgaléria

« Vissza