Október az Adyban

Az októberi programok meghatározó szerepet játszottak az iskola közösségi életének fellendítésében.

A hónap eseményei az október 1-jei zenei világnappal indultak. Ezen a napon az osztályok megbeszélt időben mentek a medencéhez, ahol népdalokat énekelt az egész iskola. A program szervezője Harcz Katalin tanárnő volt. A rendezvény több szempontból is építő hatású volt. Egyfelől összehozta az iskola diákjait, jó közös időtöltésnek bizonyult, felvidította a tanulókat, másfelől energiával töltötte fel őket a nap folytatásához.

A zene világnapját a filmklub követte (október 8-án), az érdeklődők az Akik maradtak című alkotást nézték meg. A közös mozizás túl azon, hogy egy hasznos időtöltés volt, egyben hozzájárult ahhoz, hogy a művet a nézők mélyebben is értelmezzék, továbbgondolják, közösen megbeszéljék a véleményüket, együtt elemezzék a filmet, a kort amiben játszódott és a rendező munkáját. A filmet követő beszélgetést Lieber Tamás vezette a 12. b osztályból.

12-én hosszú idő után újra, közös teázás volt az iskolában. Ennek az eseménynek a szervezői a 10.c-ből Petra és Szipi voltak. A program pozitívuma volt, hogy feltöltődést nyújtott az adysok számára, valamint akkora sikert aratott, hogy minden hónapban várható a folytatás. A teázáson kívül még bögreversenyen is részt vehettek a diákok. A versenyen három témakör szerint nevezhették a tanulók a bögréiket. A legviccesebb témában Wieder Nóri 10.c-s tanuló nyert, a legjobb állatos bögre tulajdonosa a 10.d-s Dolányi Veronika volt, és a színes, feliratos kategóriában Timbász Laura és Király Júlia 9.b-s tanulók bögréje nyerte el a zsűri tetszését.

Az ajtódekorációs verseny értékelésére 13-án került sor. Minden osztály és tanár kreatívan, egyedi módon, változatos megközelítéssel díszítette fel a termének, szertárának az ajtaját. Ezáltal nagyon kellemes, őszi hangulat lett az iskolában. A verseny végén a diákönkormányzat győztest hirdetett külön a szertárak és külön a termek kategóriában. A szertárak dekorációs versenyében harmadik helyezést ért el a 125-ös szertár, másodikat a 121-es szertár, és első helyezést ért el a 110-es szertár. A termek közül pedig harmadik lett a 10.a és a 11.a terme, második a 9.ny. terme, és első a 9.b terme.

A hét zárásaként 15-én, pénteken megrendezésre került a Gólyabál. Ezt az eseményt a 10.c és d osztályok szervezték. Az esemény jó lehetőséget biztosított mindenki számára az ismerkedésre, szervezési képességeik fejlesztéséhez. A Gólyabál főszereplői, a bejövő gólyaosztályok csapatépítő játékokban, feladatokban vehettek részt, valamint alaposabban megismerhették az iskolát, ahol az elkövetkezendő 4-6 évüket fogják tölteni. Természetesen ezen az eseményen is hirdettek győztest, aki nem lett más, mint a 9.ny osztály.

Az október 19-ét a halloweeni beöltözés és a jelmezverseny színesítette. Nagyon sok kreatív, vicces, ötletes jelmezzel lehetett az iskola folyosóin találkozni. A programon bárki beöltözhetett valamilyen félelmetes vagy sokak által kedvelt karakternek. A jelmezversenyen harmadik helyezést ért el a 10.a-s Péteri Virág, második lett Mihályi Jázmin 9.b-s tanuló, és a verseny győztese a 7.a-s Ignácz Lili lett.

A jelmezversenyt a Társasjáték-klub követte. Ennek a programnak a szervezője Héjas Anita iskolapszichológus és a diákönkormányzat volt. Igazi készségfejlesztő gyakorlatoknak bizonyultak a játékok, valamint jó mintát adtak az értelmes időtöltésre. A legfiatalabbaktól (7. osztály) egészen a legidősebbekig (végzősök) mindenki jól érezte magát.

21-én pedig megrendezésre került az iskola történetében az első halloweeni tökfaragó verseny. A versenyen minden osztályból 2-2 ember vett részt. Feladataik közé tartozott a tök kibelezése, a tervezés és a faragás. A tanulók minden szünetben az osztályuk képviselőinek szurkoltak, buzdították őket. A résztvevők megmutathatták kreativitásukat, azt, hogy mennyire tudnak összedolgozni, csapatmunkában közösen alkotni. Az elkészült művészeti alkotásokat utána az aulában állítottuk ki.

A hónap zárása az október 23-i ünnepély volt. A megemlékezést a 10.b osztály rendezte. A megemlékezés minden jel szerint elnyerte a diákok tetszését. Ennek több magyarázata is lehet. Az egyik talán az, hogy az esemény egy színdarab formájában történt, kreatív volt a előadásmód, ami felkeltette sokunk érdeklődését, figyelmét. A műsor egyértelműen megmutatta, hogy valódi közösségként milyen egymásra figyelő összhangban van az osztály.

A fenti programok miatt sokkal könnyebben teltek a néha nehéz, egyforma hétköznapok. Sokat találkozhattunk egymással, nevethettünk, várhattuk a következő eseményt. Reméljük, minden hónap ennyire pörgős és érdekes lesz.

 

Abajkovics Dóra 11.a

Képgaléria

« Vissza