Német nyelvi próbanyelvvizsga

A Kodolányi Egyetem nyelvvizsga központjával régóta tartó együttműködés keretében lehetőségünk nyílt ebben az évben is megszervezni iskolánkban a német nyelvi próbanyelvvizsgát B2-es szinten.

11 tanuló jelentkezett erre az eseményre. Február 2-án került sor a vizsga írásbeli részére az iskola informatika termében, ahol a tanulók egy online nyelvvizsga tesztet töltöttek ki, melynek eredményét már másnap meg is tudták.

 Az írásbeli eredmények kapcsán több tanuló is örömmel látta, hogy milyen magas szinten tart már, és bőven teljesíti a minimum 60 %-os nyelvvizsga feltételt. A részfeladatok tanulságai, eredményei mind ösztönzőleg hatottak a további nyelvtanulásra.

A szóbeli vizsgarészre február 9-én került sor az egyetem épületében, ahol a tanulók valós vizsgafeltételek között tehették próbára szóbeli nyelvtudásukat. Ettől egy picit mindannyian jobban tartottak, azonban volt tanuló, akiről kiderült, hogy nem csak a középfokú, hanem a felsőfokú vizsga feltételeinek is eleget tudna tenni. A tanulók pozitív megerősítéseket, biztatást kaptak a vizsga letételéhez. 

                                                                             Katonáné Mayer Katalin, Horváth Anna szaktanárok