Megmérettetés német és francia nyelven

Idén is csatlakoztunk iskolánkkal a Wunderbar Festival gazdag programhetéhez. 2023. április 20-án a 11. évfolyam német és francia csoportjaiból 3 csapat indult a Goethe Intézet és a Francia Intézet által közösen meghirdetett csapatversenyen. Egy csapatban két francia és két németes tanuló oldotta meg az online feladatsor feladatait. A feladatmegoldás során fontos volt, hogy mindkét idegen nyelv utasításait megértsék. A kérdések az adott nyelv kultúrájára, történelmére, sportjára vonatkoztak, valamint országismereti tudást is mértek.

A tanulók nagy kedvvel vetették bele magukat, sok új információval gazdagodtak a feladatmegoldás során az adott országok vonatkozásában.
A versenybe a 10. évfolyam nyelvi előkészítő osztályának diákjai is bekapcsolódtak 4 csapattal. Ők is lelkesen dolgoztak a feladatmegoldásokon.

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít az idegen nyelv oktatására, valamint az idegen nyelvek közötti kapcsolódások megtalálására, ehhez ez a csapatverseny is jó lehetőséggel szolgált.

 A felkészítőtanárok:

Katonáné Mayer Katalin, Horváth Anna, Könnyü Laura Krisztina némettanárok és Mezősi Monika, Réthelyiné Bea Krisztina franciatanárok