A biológia verseny döntője és helyezettjei 2017.

A négy, otthon kitölthető és beküldendő feladatlappal több, mint 100 versenyző birkózott meg. Közülük a legjobb 33 tanulót hívtuk be a döntőre.

A döntő december 14-én délután zajlott. A megjelent diákokat és kísérőtanáraikat üdvözölte Szalai Bernadett, iskolánk igazgatója, majd Bitter Zsuzsa, a Jane Goodall Intézet önkéntese.

A döntő írásbeli feladatokból állt. A kiosztásban, összeszedésben, a pontozásban a 9.c osztály biológia tagozatos diákjai segítettek. A 8 feladat megoldása után rövid szünet következett.

 

A Jane Goodall Intézet munkatársai védnökként voltak jelen a versenyen. Az Intézet honlapján található szakmai anyagok segítették a versenyzőket a felkészülésben. A diákok meghallgathattak egy rövid ismertetőt a Jane Goodall által létrehozott Intézet és a Rügyek és Gyökerek hálózat munkájáról. Két rövid filmrészletet is megnézhettek, melyek közül az egyik szívhez szólóan mutatta be egy mentett és rehabilitált csimpánz vadonba való visszaengedésének perceit.

 

Ezután került sor az eredményhirdetésre. Mindenki kapott könyvjelzőt és kitűzőt, a helyezettek pedig könyvjutalmat és csimpánzos szatyrot is.

Gratulálunk a legjobbaknak!

 

1.

Fölker Alexa Petra

Hunyadi Mátyás Általános Iskola

2.

Hiezl Petra Noa

Pannónia Általános Iskola

3.

Molnár Dávid Csanád

Hegedüs Géza Általános Iskola

4.

Varga Viktória

Hunyadi Mátyás Általános Iskola

5.

Sziklai Zsófia

Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Képgaléria

« Vissza