Zoopedagógiai foglalkozáson volt a 8. A osztály

2021.12. 07-én a 8. A osztály az Állatkertbe ment. Miután a busszal megérkeztünk a Hősök terére a Fővárosi Állat- és Növénykert felé vettük az irányt, ahol Zoopedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Egy kis várakozás után megérkezett körbevezetőnk. Miközben a „Varázshegy” nevű állomás felé mentünk, a foglalkozást tartó szakember sok érdekességet mesélt nekünk az Állatkertről, majd felmentünk a bemutató terembe.

Ott mindenki helyet foglalt, majd megkezdődött a bemutató. A címe a „Legnépszerűbb és legnépszerűtlenebb állatok” volt. Angliában tették fel 1967-ben a kérdést 4-14 éves gyerekeknek: „Melyek a legnépszerűbb és legnépszerűtlenebb állatok?”.  A kérdésre kapott válaszok eredménye mindenkit meglepett. A legnépszerűbb állat a majom (azt gondolták, azért, mert neki van a legtöbb emberszerű tulajdonsága), a legnépszerűtlenebb a kígyó (itt a vélt ok az, hogy neki van a legkevesebb emberszerű tulajdonsága) lett.

Kiderült, hogy az osztályunkban pár ember szereti a kígyókat, ezért a vezetőnk behozott egyet, amit megfoghatott, aki akart.

Mindenkinek tetszett az előadás, máskor is szívesen vennénk részt hasonló programon. Köszönjük a lehetőséget.

 

Papp-Kovács Fruzsina

8. A osztály

 

Képgaléria