Sikeres szereplésünk a European Money Quiz pénzügyi versenyen

A European Money Quiz idei nem nyilvános döntőjét 2022. május 10-én rendezték meg online platformon 26 ország részvételével. A versenyben Európában 50.000 középiskolás vett részt. Az idei kampányhoz egy interaktív játék is csatlakozott, a Supercharging Financial Skills.

Magyarországot gimnáziumunk két tanulója Tárnoki Tímea és Kurucz Levente képviselte. Timi és Levente a felkészülés során rengeteg olyan ismeretet szerzett, amit a későbbiekben sikeresen tudnak hasznosítani.

Iskolánk csapata a versenyzők első szakaszában végzett a 8. hely megszerzésével. A döntő 52 versenyzője 2 fős csapatokban mérte össze pénzügyi tudását, két év kihagyás után most ismét mindenki saját anyanyelvén válaszolhatta meg a 20 kérdést.

A verseny kiélezettségét mutatja, hogy a magyar diákok csupán egy választ rontottak el.

 

Timi és Levente elismerő oklevelet kaptak Hegedűs Évától, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagjától.

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, további eredményes felkészülést és versenyzést kívánunk.

 

Feketéné Tóth Márta

felkészítő tanár

 

Csapat egyik tagjának beszámolója:

Május 10-én osztálytársammal, Kurucz Leventével részt vettünk a European Money Quiz-en, melyen 2 fős csapatként képviselhettük Magyarországot. A versenyt megelőző pár hétben keményen készültünk és rengeteget gyakoroltunk Feketéné Tóth Márta tanárnővel, akinek nagyon hálásak vagyunk a sok segítségért. A döntőt megelőzte egy üdvözlő beszéd, ahol sok szerencsét kívántak mindenkinek, majd el is kezdődhetett a verseny. A játék Kahoot-on zajlott le, ahol 26 ország csapata, köztük mi is, mérhette össze a tudását. Húsz kérdés volt összesen, köztük pénzügyi számolások és részvényekkel kapcsolatos kérdések is, melyekre minél rövidebb idő alatt kellett választ adnunk. Kevés ponttal ugyan, de lecsúsztunk a dobogóról, bár emiatt nem vagyunk túl csalódottak, hisz így is szép eredményt értünk el összességében. A tapasztalat, az élmény és a tudás, amit szereztünk a miénk marad, és sokkal többet ér, mint a győzelem.

Szerintem nagyon jó dolog és hálás vagyok, amiért folyamatosan lehetőségeket biztosítanak az osztályunknak ahhoz, hogy a pénzügyi tudásunk fejlődhessen, mint ahogy ez az erre a versenyre való készülés során is történt.

Tárnoki Tímea

8.a