Pénzügyi tudatosság és fogyasztóvédelem témájú stream foglalkozások a 7.a és 8.a osztályban

A Fáy Digitális Oktatási Program részeként iskolánk két osztályának tanulói stream előadáson vettek részt, melynek címe: Pénzügyi tudatosság és fogyasztóvédelem.

 

A programon résztvevő diákok egy-egy beszámolója:

 

„ A program küldetése, hogy megtanítson minket – életkorunknak megfelelően - tudatosan bánni pénzünkkel, megtakarítani és beosztani, ismerni pénzügyi lehetőségeinket, mérlegelni a kockázatokat és alkalmazni vásárlói jogainkat. Nagy szükségünk van ezeknek az ismereteknek a megszerzésére, hiszen mi magunk is a gazdasági élet szereplői leszünk, melyben szeretnénk sikeresek és eredményesek lenni. 

A trénerünk interaktív előadása sokunk számára nyújtott új ismereteket, de abban is segített, hogy a szüleinktől, illetve a médiából hallott információk kiegészüljenek, értelmet nyerjenek. Az előadás felhívta figyelmünket arra is, hogy körültekintőek legyünk vásárlásaink vagy rendeléseink során: azt vásároljuk, amire szükségünk van, és ne higgyünk elsőre a csábító reklámoknak, csalogató kuponakcióknak. Veszélyeket is rejt az online vásárlás, hiszen  a bankkártya információk megadásával akár internetes csalások áldozataivá is válhatunk. Az oktatás kiterjedt arra is, hogyan járjunk el, ha vásárlásaink során nem a megfelelő árut, vagy nem megfelelő minőséget kaptuk. Ilyen esetekben bátran élni kell a vásárlói jogokkal.

A tréner élő bejelentkezésével interaktívvá vált az előadás, és a chat funkcióval lehetőségünk volt az előadóval kapcsolatba lépni, kérdezni. Az előadás végén a megszerzett ismereteket interaktív  játékokkal, kvízekkel mélyítettük el, megtapasztalva a pénzügyi és gazdasági ismeretek fontosságát.

Köszönjük a szervezőknek a Program lehetőségét és kívánjuk, hogy minél több gyerekhez eljussanak a pénzügyi műveltség alapjai.       

                                                             Erős Alexandra

7.a osztály”

 

”A foglalkozás során egy érdekes témáról volt szó, a tudatos vásárlásról. Ezen belül a tudatos vásárló ismérveit beszéltük át, illetve a környezetbarát vásárlásról is volt szó. Nekem különösen tetszett, hogy interaktív volt, minket is bevontak és kérdéseket tettek fel. Az egyik előadó több alkalommal is elmesélte saját vagy ismerőse tapasztalatait a témával kapcsolatban, ezzel alátámasztotta, hogy erre tényleg fontos odafigyelni a mindennapokban is.  Köszönjük a lehetőséget.

Bátki Borbála

8.a osztályos tanuló”

 

Remélem, ezzel a programmal is hozzájárulhatunk gimnáziumunkba járó diákok ismeretinek bővítéséhez.

Budapest, 2022.03.07.

Feketéné Tóth Márta

  a program szervezője

Képgaléria