Operában jártunk

Október 14-én a 8.A és 9.C osztály különleges élménnyel gazdagodott. Lehetőségünk volt eljutni a gyönyörűen felújított Operaházba.

Már az épületbe lépve ámulatba estünk. Az előtér pompája, a felfelé vezető vörös szőnyeges lépcsősor elkápráztatott bennünket. Bepillanthattunk a páholyokba, közlekedtünk a cselédlépcsőn, és a tetőteraszról csodás kilátás fogadott bennünket. Igazi érdekesség volt látni az életnagyságú szobrokat az operairodalom nagyjairól , melyek kronológiai sorrendben követik egymást.

Az épületbejárást követően Ránki György: Pomádé király új ruhája című darabot tekintettük meg. A Hans Christian Andersen meséjére írt opera alapvetően a magyar népdalkincsből építkezik. Érdekesség volt, hogy a zenekar a színpadon, forgószínpadon helyezkedett el. Bár meseoperáról volt szó, mégis önfeledt, vidám szórakoztatást nyújtott valamennyiünk számára, hisz a látvány, a mozgás, a jelmezek és a humor egyaránt fenntartotta a figyelmet.

Budapest, 2022. október 17.                                                                      Harcz Katalin és Pelok Kitti

Képgaléria