Látogatás a Terror Háza Múzeumban

2022. 10. 15-én, szombaton, részt vettünk egy múzeumlátogatáson a Terror Házában.

A kiállítás megtekintését az emeleten kezdtük, majd a történelmi események előrehaladtával egyre lejjebb mentünk.

Fent kisebb csoportokban indulva először megnézhettünk két videót, melyek a szovjet és a náci megszállást mutatták be. Ezek mellett a teremben telefonokon keresztül hallgathattunk bele a múlt eseményeibe. Az emelet a szovjet uralmat, illetve a második világháborút foglalta magába, így minden teremben azzal kapcsolatos emlékeket hallhattunk és nézhettünk meg. Olyan emberek mesélték el történeteiket, akik átélték a kor szörnyűségeit. Ezek mellett a padlón lévő térképen származási hely alapján láthattunk különféle tárgyakat.

Ellenben nem csak történetekkel, hanem a korabeli katonai viselettel és szavazó fülkékkel is találkozhattunk.

Az emeletről lifttel mentünk le az alagsorba, ahol cellákat és őrszobákat, valamint a betegszobát tekinthettük meg. A lefelé vezető pár perces úton meghallgathattunk egy történetet arról, hogy milyen volt egy kivégzés. Lent a pincében egy akasztófát is kiállítottak.

A kiállítás végén a 1956-os eseményekről tudhattunk még meg információkat.

A különböző termek díszítése is sokat adott hozzá a látogatás hangulatához, és habár még nem tanultunk sokat a fent említett eseményekről, véleményem szerint lehangoló, de mindenképp érdekes információkkal gazdagodtunk.

 

Orosz Nóri 11.D

Képgaléria