„Jövőtudatosság és pályaorientációs hétvége” programon jártunk

Szombat délután Feketéné Tóth Márta tanárnővel 15-en az OTP Oktatási Központjában voltunk, részt vettünk a „Jövőtudatosság és pályaorientációs hétvége” programjain. A délután folyamán összesen 3 előadáson és egy tréningen voltunk.

Az első programunk egy fenntarthatósági stand-up előadás volt, Litkai Gergely humoristával nevettünk együtt. Ezt követően bekapcsolódtunk egy kerekasztal- beszélgetésbe, ahol egyetemek (BCE, BGE), szakképzési centrumok, a TESCO Akadémia képviselői adtak tanácsokat arról, hogyan válasszunk számunkra legjobb képzést nyújtó felsőoktatási intézményt. Majd egyetemi hallgatók személyes tapasztalataikról, élményeikről és tanulmányaikról meséltek.

A délután folyamán mindenki sorra került a gyors „állásinterjúnál”, itt HR szakemberek tettek fel kérdéseket, amelyek elhangozhatnak egy valódi interjú során, majd hasznos tanácsokat kaptunk az ehhez hasonló szituációkra vonatkozóan és sok fontos információval láttak el minket.

 Végül Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus előadásában kifejtette, miért is fontos az önismeret a pályaválasztás során. Mindezt bennünk is fellelhető tulajdonságokon keresztül mutatta be.

Az egész délután kellemes, családias légkörben telt. Reméljük, a jövőben is lesz még lehetőségünk hasonló, érdekes rendezvényeken való részvételre.

2022.10.26.

Pléli Hanga

9.a osztályos tanuló

Képgaléria