Iskolánk diákjai ismét az OTP Oktatási Központjában jártak

Az idei tanévben is folytattuk diákjaink pénzügyi-gazdasági ismereteinek változatos módon történő bővítését. Ennek egyik, a diákok által nagyon kedvelt formája az, amikor OTP Oktatási Központ egész napos tréningjeire mennek az osztályok.

Szeptemberben és októberben 6 osztály vett részt ilyen programon. Alsóbb évfolyamos diákjaink tematikus tréningeken voltak, ahol a téma kiválasztásánál figyelembe vettük az előzetes ismereteket. A 12.a  és 12.c osztály tanulói pedig EU-s ismeretek átadását célzó, középiskolásoknak kidolgozott egész napos foglalkozáson vett részt.

 

Következzen egyik diákunk rövid beszámolója:


„Az OTP Fáy András Alapítványnak köszönhetően osztályunk részt vehetett egy ingyenes tréningen, ahol a gazdasági körforgásba tudtunk betekintést nyerni. A program kezdete előtt 2 csoportra bontották a trénerek osztályunkat, a minőségibb foglalkozás érdekében.

A tréning végig interaktív volt, és ennek köszönhetően egy percig sem lankadt a figyelmünk. Sok fontos témakört érintettünk, ilyen volt például az adózás, adótudatosság, vállalkozások működtetése, spórolás. A tréner sokszor kért meg minket, hogy fejtsük ki véleményünket az adott témában, ezzel is bevonva minket a foglalkozásba. Több olyan feladat is volt, ahol csapatban kellett dolgoznunk, aminek hatására nagyon vidám hangulatban sikerült befejeznünk a tréninget.

A tréningen hasznos ismeretekre tehettünk szert, és mindezt jó hangulatban.”

 

Temesi Anna (9.ny)

 

 

Reméljük, ezzel a programmal is hozzájárulhattunk diákjaink ismereteinek bővítéséhez.

 

Feketéné Tóth Márta mestertanár

(program szervezője)