Fókuszcsoportos foglalkozás a 11.A-ban

A 11.A osztály 2021 tavaszán részt vett az OTP OK Platypus: “A FinLit Story” játék tesztelésében. Az applikáció lényege, hogy játékosan ismertesse meg velünk a pénzügyek világát és az azzal kapcsolatos tudnivalókat.  

Ezek után októberben felkértek bennünket, hogy vegyünk részt egy fókuszcsoportos megbeszélésen, ahol a márciusban kipróbált pénzügyi alkalmazás újításaival ismerkedhettünk meg. Véleményünket kérték több esetben: mit tartanánk jobbnak a felsorolt változtatások, újabb fejlesztések közül, milyen háttér tetszene jobban, milyen figurákkal lenne izgalmasabb a játék.

A bemutatón interaktív feladatokkal vontak be minket a fejlesztésbe. Beleszólásunk volt a különböző pályák kivitelezésébe, és bármilyen hozzászólásunkkal segíteni tudtuk a fejlesztést. Ezzel a mi generációnkra és igényeinkre formálhatták a további fejlesztések során a játékot.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen szokásaink vannak számítógépes játékok során, mik azok az alkalmazások, amik tetszenek nekünk.

Véleményem szerint ezzel az ötlettel jobban megszerettették velünk a készülőben lévő appot, mivel részesei voltunk a termék kialakításának. Kreatívan és élvezhetően tartották meg az órát, így szerintem sokunkban megmarad majd az élmény.

Az osztály nevében köszönjük a lehetőséget.

Cseh Lilla 11.A

Képgaléria

« Vissza